Pernille Harder avgjorde mot Juventus

Uppdaterad 2021-10-14 | Publicerad 2021-10-13

Pernille Harder avgjorde CL-mötet mot Juventus.

Chelsea kom till Allianz Stadium som stora favoriter mot Juventus i Champions League-gruppspelets andra omgång.

Hemmalaget stod upp bra – men danska Chelsea-stjärnan Pernille Harder blev tungan på vågen i 2–1-vinsten. Magdalena Eriksson och Lina Hurtig spelade båda 90 minuter.

– Det känns som om jag är inne i ett ’flow’, säger Pernille Harder till BBC.

Svensklaget Chelsea har fått en fin start på sitt Champions League-äventyr.

Efter en sen poäng mot Wolfsburg signerad Pernille Harder fixade danskan under onsdagen tre poäng.

28-åringen avgjorde bortamötet med Juventus med 20 minuter kvar.

Drömkvittering

Matchen på Allianz Stadium började trögt. Juventus låg på defensiven, och fick förlita sig på kontringar på Barbara Bonansa, Cristiana Girelli och Lina Hurtig.

Chelsea tog ledningen efter en knapp halvtimme, då Erin Cuthberg stod för en rejält vacker soloprestation. Pauline Peyraud-Magnin i Juve-målet hade ingen chans när skottskan satte 1–0.

Men repliken lät inte vänta för Juventus – och på vilket sätt den kom. Bonansea mötte ett inlägg från Lisa Boattin på volley, och placerade in bollen snyggt bakom Ann-Katrin Berger.

Men som så ofta förr var Pernille Harder där för att rädda dagen för Chelsea. Med 20 minuter kvar kom danskan först på en styrning inne i straffområdet och satte kliniskt dit 2–1.

Lina Hurtig i duell Chelseas Millie Bright.

Hyllades av tränaren

En nöjd segerskytt efter matchen:

– Det känns som om jag är inne i ett flow, säger Harder till BBC och forsätter:

– Jag har haft en bra försäsong och känner att jag har kommit in bra i laget. Både jag och laget forsätter att utvecklas.

Chelsea-tränaren Emma Hayes hyllade sin anfallare.

– En otrolig prestation. Hon är en nyckelspelare för laget och jag är så nöjd över att ha henne i truppen, säger Hayes till BBC.

Trots hård press från Juventus i slutet lyckades man hålla undan och tog sin första trepoängare i gruppspelet.

Magdalena Eriksson fick 90 minuter för bortalaget – Jonna Andersson fick hoppa in med 10 minuter kvar och Zecira Musovic var kvar på bänken.

Lina Hurtig var ett hot matchen igenom och spelade hela matchen för Juventus. Amanda Nildén blev kvar på bänken.