Publicerad 2021-10-31

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson får spela final i FA-cupen.

På söndagen besegrade deras Chelsea Manchester City med 3–0 i semifinalen.

– Nästa stopp, Wembley, skriver svenska stjärnan på twitter efter segern.

Jonna Andersson satt på bänken, liksom Manchester Citys Filippa Angeldahl, men lagkapten Magdalena Eriksson var med från start när Chelsea säkrade en plats i finalen av FA-cupen. En final som dock tillhör fjolårssäsongens cup, då den avbröts på grund av coronapandemin.

Motståndet var på förhand respektingivande, City har vunnit cupen tre gånger de senaste fyra åren. Men Chelsea visade att den fina formen håller i sig, laget har nu spelat åtta raka matcher utan att förlora.

Chelsea inledde aggressivt och hade flera chanser. Ledningsmålet kom efter drygt tjugo minuters spel. Sam Kerr kom in i straffområdet men City-försvaret fick undan bollen precis innan skottögonblicket.

Final på Wembley

Men i hörnan som följde hade man inte lika mycket tur. Erin Cuthbert tog ner hörnan med bröstet och dundrade sedan in 1–0.

Det dröjde sedan bara fem minuter innan nätet rasslade än en gång. Ett misslyckat rensningsförsök från City-försvaret gjorde att Melanie Leupolz kunde knorra in 2–0.

Den första halvleken var en riktig mardröm för Manchester City, som stundvis var helt utspelat. Hade det inte varit för några riktiga prakträddningar från målvakten Karima Taieb, hade siffrorna varit ännu större.

När domare Rebecca Welch blåste av för paus, var det märkbart lättade City-spelare som tog sig ut i omklädningsrummet.

I den andra halvleken blev spelet jämnare, men bara minuten innan full tid ljöd nickade Beth England in 3–0 för Chelsea som därmed är klart för finalen på Wembley den 5 december. Motståndare där blir antingen Arsenal eller Brighton.