”Jättedålig insats – målen är horribla”

Billborn sågar Hammarby efter tappet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hammarby tappade återigen poäng på hemmaplan.

Efter 2–2 mot Helsingborg sågar både tränaren och spelarna laget.

– Jag är bedrövad, säger Stefan Billborn.

Ledning två gånger om, ändå ”bara” 2–2 mot bottenlaget Helsingborg. Då var Hammarbys tränare Stefan Billborn rejält irriterad.

– Det är slarvigt från vår sida. Tempot är dåligt i både anfall och försvar. Vi är kraftlösa. De två målen vi släpper in är fruktansvärda. Jag är mest bedrövad. Vi kommer inte upp i nivå alls och får ingen struktur på laget, ändå har vi så mycket avslut på mål och åtta hörnor. Vi borde kunnat göra något bättre, säger han på presskonferensen efteråt.

”För lätt”

I Dplay-intervjun hade Billborn en teori om att det kan ha gått ”för lätt” för Hammarby i första halvlek.

– Jag tror att vi känner att vi är helt överlägsna i första halvlek, att det går lite för lätt. Ändå gör vi bara ett mål. Sedan släpper vi in deras 1–1-mål. Det är en diagonal lyra på 30 meter som de får någon nickskarv på. Det är ett horribelt mål. Och deras andra mål är ännu värre, fortsätter han.

Även spelarna var bedrövade efter matchen. 

– Vi där bak gör några dumma beslut och blir straffade. Det är för dåligt att släppa till de målen. Det känns inte bra nu, säger David Fällman. 

Varför svänger det så mycket för er i matcherna? 

– Det känns som att vi slår av och kopplat på och slår av och kopplar på för mycket. De dåliga perioderna är för dåliga och vi hamnar lite i deras tempo. Vi får kontringar på våra kontringar ibland och då blir det jobbigt.

”En berg- och dalbana”

Målskytten Aron Johannsson är inne på samma spår. 

–  Jag är väldigt besviken. Vi tar ledningen två gånger och när vi gjorde 2-1 tycker jag att vi spelade bra. Vi skapade några chanser och borde ha dödat matchen. Det är väldigt frustrerande och en stor besvikelse, säger han och fortsätter: 

– Jag önskar att jag kunde förklara vad det beror på, men det är svårt. Det är en berg – och dalbana. Vi spelar så bra och sedan stänger vi av. Vi är medvetna om det och måste analysera det som grupp och komma tillsammans och fixa det. 

HIF:s tränare Olof Mellberg var också missnöjd efter matchen.

– En ganska jämn match, men jag är besviken över det. Jag kände att vi hade möjlighet att kunna dominera på ett annat sätt än vi gjorde. Vi slarvar lite i första och är lite för passiva, vilket gör att vi får för långa perioder av försvarsspel, säger han.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.