Leicester vann toppmötet efter Auriers hjärnsläpp

Tottenhams försvar hade en tung dag i toppmötet mot Leicester.

– Det är uselt försvarspel, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Tottenham och Leicester hade båda chansen att kliva upp som tvåa bakom Liverpool efter dagens toppmöte.

Det blev gästerna som tog klivet – med god hjälp av Spurs försvarslinje.

Allra mest givmild var Serge Aurier i första halvleks absoluta slutminuter när han satte in en sen, hård tackling i ryggen på Wesley Fofana när han var på väg ut ur straffområdet.

Efter VAR-granskning dömdes straff som Jamie Vardy förvaltade.

– Det är uselt försvarsspel, man blir inte klok på Aurier. Det där är Aurier i ett nötskal, säger Bojan Djordjic.

Vardy bakom även tvåan

James Maddison utökade sedan till 2–0 i början av andra halvlek – trodde alla. Men en ytterst liten offside gjorde att VAR jobbade för Tottenham den här gången.

2–0 kom i stället i den 59:e minuten när Jamie Vardy nickade en boll på bortre stolpen via Toby Alderwiereld in i mål.

Spurs skapade en del men Kasper Schmeichel storspelade i bortaburen och gjode bland annant en lysande reflexräddning på Heung-min Sons avslut från nära håll.

– Vi har en matchplan som vi sätter perfekt. Vi tar tre välförtjänta poäng, säger Jamie Vardy till Sky Sports.

Segern tar Leicester upp på 27 poäng, fyra bakom Liverpool. För Tottenham var det här slutet på en riktigt tung sjudagarsperiod där Jose Mourinhos mannar bara tagit en av nio möjliga poäng.

Jamie Vardy stor matchhjälte för Leicester.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se