Dödshotas efter att ha vägrat hedra Maradona

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Fotbollsspelaren Paula Dapena vägrade hedra Diego Maradona med en tyst minut.

Nu får hon ta emot dödshot.

– Det är inte bara jag, även mina lagkamrater har blivit trakasserade, säger hon till ESPN.

Känslorna fortsätter svalla runt om i världen efter Diego Maradonas död. Och det får konsekvenser långt bortom fotbollens strålkastarljus.

När Viajes InterRias FF och Deportivo La Corunas damlag möttes i en träningsmatch i lördags hölls precis som på många andra arenor en tyst minut för att hedra fotbollsikonen.

”Kommer bryta dina ben”

Men när de båda lagen ställde sig runt mittcirkeln valde Paula Dapena att sätta sig på knä med ryggen mot ceremonin.

– Så snart jag fick reda på att det skulle vara en handling till hans minne så vägrade jag att delta i den tysta minuten för en våldtäktsman, pedofil och missbrukare (Maradona har aldrig dömts för något sexualbrott red. anm.), sa hon till AS.

Och plötsligt var Paula Dapena, till vardags lärare, mitt i en storm på sociala medier.

Hon har tagit emot dödshot från flera håll. Precis som flera av hennes lagkamrater – som inte deltog i protesten.

– Vi har tagit emot dödshot och meddelanden som ”vi kommer hitta din adress och åka dit och bryta dina ben”, säger Dapena till ESPN.

Paula Dapena menar att hylla Maradona, som dog på den internationella dagen för utrotandet av våld mot kvinnor, vore hyckleri.

– Maradonas död överskuggade hela den dagen. Det känns som hyckleri att hålla en tyst minut för Maradona, som var en känd våldsverkare, och inte ha det för kvinnor som fallit offer för våld, säger hon.

”Kunde inte göra det”

Maradona har anklagats, men aldrig dömts för, våld i nära relationer. 2014 läckte en film ut där hans tidigare sambo Rocio Oliva ser ut att ta emot slag från en berusad Maradona efter att ha använt hans telefon.

– För mig hade Maradona otroliga kvaliteter som fotbollsspelare men som person lämnade han mycket i övrigt att önska. Att hedra honom med en tyst minut hade gått emot mina värderingar. Jag kunde inte göra det, säger Dapena.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.