Janne Andersson i karantän

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Förbundskapten Janne Andersson sitter i karantän.

Detta sedan en i hans familj testat positivt för coronaviruset.

– Det är klart att man vill ha sin förbundskapten vid sidan av planen, säger Mikael Lustig om de kommande landslagsmatcherna.

Svenska fotbollförbundet meddelar att herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson missar upptakten av den stundande samlingen. Han stannar hemma i karantän eftersom en närstående familjemedlem bekräftats smittad av coronaviruset.

– Janne Andersson har själv testat negativt, men om han har smittats kan det ta flera dagar innan ett test blir positivt, därför blir det hemmakarantän och ett nytt test kommer att genomföras i slutet av kommande vecka, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Kan missa två matcher

Andersson åker inte med till Köpenhamn i morgon, Sverige ska möta Danmark i en träningslandskamp på onsdag.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men det är bara att acceptera situationen. Peter Wettergren tar över chefskapet i min frånvaro, säger Janne Andersson.

Lustig: ”Man vill ha sin förbundskapten”

Detta gör att Sverige kan tvingas klara sig utan sin förbundskapten i både mötet med grannlandet och i Nations League-matchen mot Kroatien. Andersson fick rött kort senast mot Portugal och är därmed avstängd.

– Han lär väl inte åka med till Danmark då, antar jag. Det är klart att man vill ha sin förbundskapten vid sidan av planen när man spelar. Men om han ändå missar Kroatien kanske det är bra om vi får vänja oss vid det redan mot Danmark. Vi är trygga som lag också, säger Mikael Lustig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN