Bäst betald – nu dumpas han helt

”Hans dagar i klubben är räknade”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sprickan är total mellan Arsenal och Mesut Özil.

Nu petas han från klubbens ligatrupp.

– Det finns inte en chans att han spelar mer i den här klubben, säger förre Arsenal-spelaren Kevin Campbell.

Den tyske mittfältaren står inte särskilt högt i kurs hos tränaren Mikel Arteta. Han har petats från samtliga matchtrupper i ligaspelet den här säsongen och fick heller inte plats i Europa League-truppen.

Nu kommer nästa smäll för Özil.

Stoppas från spel

När Arsenal nu på tisdagen lämnade in sin 25-mannatrupp för resten av ligaspelet den här säsongen lämnades Özil utanför.

Därmed finns det inte ens en chans för mittfältaren att jobba sig tillbaka in i truppen eller startelvan. Detsamma gäller för grekiske mittbacken Sokratis Papastathopoulos, som också petas från 25-mannatruppen.

Bäst betald

En pikant detalj är att Mesut Özil alltjämt lyfter en saftig lön. 32-åringen är fortsatt bäst betald i hela laget med en veckolön på 350 000 pund (cirka 4 miljoner kronor).

– Özils dagar i klubben är räknade. Det finns inte en chans att han spelar i Arsenal igen den här säsongen, eller över huvud taget, konstaterar förre Arsenal-spelaren Kevin Campbell.

Transferfönstret har nyligen stängt och öppnar inte igen förrän i januari. Vad Özil ska göra fram till dess återstår att se. I Arsenal kommer han endast kunna spela med U23-laget, alternativt i de inhemska cuperna.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.