Superinhopp frälste Sirius – tog första segern

”Det har varit så jävla jobbigt”

Publicerad 2023-05-27

Tionde gången gillt.

Borta mot BP lossnade det till slut för Sirius som vann med 2–1 efter Tashreeq Matthews superinhopp.

– Det har varit så jävla jobbigt, säger tränaren Christer Mattiasson till Discovery+.

Sirius har haft det tufft i årets allsvenska. Inför bortamötet med formstarka BP hade Uppsala-laget inte tagit en seger på någon av de inledande nio matcherna – och låg näst sist i tabellen.

På Grimsta blev det också en tidig uppförsbacke när Oscar Pettersson satte 1–0 för hemmalaget i 23:e minuten.

Men skam den som ger sig.

Superinhopp

Fyra minuter senare kvitterade Edi Sylisufaj efter att BP slarvade med bollen på egen planhalva. Daniel Stensson lyckades bryta det slarviga passningsspelet, fick bollen till Sylisufaj varpå han skickade in 1–1 med yttersidan.

Sirius ledningsmål dröjde till den 64:e minuten – tack vare ett superinhopp.

Tashreeq Matthews hade bara varit på planen i några sekunder när han omarkerad skickade in 2–1 på Aron Bjarnasons inlägg.

Matthews mål räckte också till seger och därmed tar Sirius sin första seger för säsongen.

– Nu är man bara glad och tacksam för att vi äntligen fick vinna en fotbollsmatch. Det har varit så jävla jobbigt, förlåt att jag säger det. Nu ska vi bara njuta, säger Sirius tränare Christer Mattiasson till Discovery+.

Noterbart i sammanhanget är att Mattiasson lämnade BP efter uppflyttningen till allsvenskan i höstas.

AIK på nedflyttningsplats

2–1-segern gör att Sirius lämnar nästjumboplatsen och går förbi både AIK och IFK Göteborg i tabellen. Båda lagen har dock en match mindre spelad.

BP, som inför matchen hade fem segrar på sina sex senaste matcher, är kvar på sjätte plats.