Real Madrid en seger från titeln

Publicerad 2020-07-14

En seger till.

Det är allt Real Madrid behöver för att säkra första ligatiteln på tre år.

Real Madrid är nu nära att få kalla sig spanska mästare 2020. För måndagskvällens vinst mot Granada gör att seger i nästa omgång ger de titeln.

Mot Granada vann Real Madrid med 2–1. Där det var mållöst på Estadio Nuevo Los Cármenes i tio minuter, sedan spräckte Ferland Mendy nollan. Vänsterbacken dundrade in bollen i nättaket ur snäv vinkel, fransmannens första mål hittills för klubben. En mer van målskytt utökade bara fem minuter senare – anfallaren Karim Benzema tog sig in från vänster i straffområdet, letade efter ett mer centralt läge så att han kunde skruva in 2–0 vid bortre stolpen. Hans 19:e La Liga-mål för säsongen.

I början av andra halvlek reducerade hemmalaget, Granada vann bollen vid mittcirkeln och venezuelanen Yangel Herrera hittade landsmannen Darwin Machis som med ett lågt vänsterskott överlistade Thibaut Courtois.

Men någon kvittering kom aldrig. Real Madrids nionde raka seger i La Liga, och om det blir en tionde hemma mot Villareal på torsdag är den tre år långa inhemska titelväntan över för gigantklubben.