EA har sagt sitt: Messi bättre än Ronaldo

Publicerad:
Uppdaterad:
Leo Messi.
Foto: TT
Leo Messi.

FOTBOLL

Nu har vi svaret på frågan vi ställer oss vid denna tidpunkt varje år.

Vem är bäst i årets FIFA-spel? Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi?

EA Sports har detta år valt att välja den argentinske Barcelonastjärnan.

Spelföretaget EA Sports har nu släppt spelarvärdena för de 100 högst rankade spelarna i det kommande tv-spelet Fifa 20, som släpps i slutet av denna månad.

Och de har, bevisligen, nu valt att ta ställning i den eviga frågan – vem av Cristiano Ronaldo och Lionel Messi som egentligen är bäst.

Svaret enligt EA: Den sistnämnde.

Barcelonas argentinske magiker är högst rankad av alla spelare i det nya fotbollsspelet, med en totalsiffra på 94. Hans ärkerival Cristiano Ronaldo (som prydde omslaget på föregående års version av Fifa) har samtidigt 93 i totalbetyg, vilket är ett mindre än vad han hade på Fifa 19.

Foto: TT
Cristiano Ronaldo.

Zlatan bäste svensk

Om man ska vara konspiratorisk kan Ronaldos tapp ha att göra med rättigheter. Inför årets spel har EA förlorat namnrättigheterna till portugisens klubb Juventus (som ärkerivalen Konami har förvärvat). Något som innebär att Juventus kommer att heta ”Piemonte Calcio” i det kommande Fifa-spelet.

En spelare som fortfarande finns i topp-100 listan är ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. LA Galaxys svensk får ett totalbetyg på 85, vilket är exakt samma som han hade på Fifa 19. Det gör honom inte bara till den högst rankade svensken i spelet – utan även den högst rankade spelaren från USA:s fotbollsliga – MLS.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.