Publicerad:
Uppdaterad:

”Eriksen stannar i Tottenham”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Christian Eriksen uppges stanna, Manchester Uniteds mardröm fortsätter och Antonio Conte avslöjar Lukakus egentliga kostnad.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Både Daily Mirror och Daily Mail rapportar samma sak: Christian Eriksen stannar i Tottenham. Dansken inledde återigen på bänken i förlusten mot Newcastle, vilket de flesta trodde indikerade att han var på väg bort. Varken Barcelona eller Real Madrid sägs dock ha några planer på att håva in honom innan transferfönstret stänger. Det innebär att han antingen lämnar i januari eller gratis nästa sommar. Låt oss anta att Tottenham i alla fall vill tjäna en liten slant på mittfältaren...

Christian Eriksen
Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe
Christian Eriksen

DAGENS SKADA

Mardrömmen fortsätter för Ole Gunnar Solskjær. Nu skriver Daily Mail att Luke Shaw kan bli borta i fem veckor på grund av en ljumskskada. Det var under den första halvleken mot Crystal Palace som vänsterbacken tvingades utgå. En match som slutade katastrofalt för Manchester Uniteds del, som ni säkert minns (1–2). Solksjær är dock mer hoppfull kring Anthony Martials lårskada. Det gäller att se ljuset i tunneln.

DAGENS SILLY

Mer Manchester United! Alexis Sanchez representanter befann sig tydligen i London i går för att försöka få till ett säsongslångt låneavtal med Inter. ”Alexis är en kvalitetspelare. Och vi har inte mängder med alternativ”, svarade dock Solskjær senast han vill frågan om chilenaren.

Liverpool-pojken Bobby Duncan sägs också vara på väg bort på lån. Klubben ska tidigare ha nobbat ett bud (eller två) från Nordsjälland. Enligt Daily Mail är danskarna fortfarande med i leken men har tuff konkurrens från Fiorentina.

DAGENS AVSLÖJANDE

De flesta har trott att Inter betalade närmare 860 miljoner kronor för Romelu Lukaku. Enligt Antonio Conte är summan betydligt längre än så. Efter att anfallaren gjort mål i debuten mot Lecce framhävde tränaren att han var värd varenda penny.

”Han är en ödmjuk jätte, med ett gigantiskt leende. Han är redo att jobba hårt för laget” inledde Conte och tillade: ”Låt oss inte glömma att Lukaku kostade 65 miljoner euro (ca 700 miljoner kronor) som ska betalas över fem år. Folk pratar om stora pengar, men så mycket var det faktiskt inte”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN