Överens med regeringen: Då börjar PL

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Premier League kan vara tillbaka i juni – inför tomma läktare.
Foto: Scott Heppell / TT NYHETSBYRÅN
Premier League kan vara tillbaka i juni – inför tomma läktare.

Premier Leagues framtid klarnar.

Enligt Mirror har ligans planer preliminärt godkänts av den brittiska regeringen.

Det verkar som om Premier League-säsongen kommer att genomföras. Enligt tidningen Mirror är ligan i långt gångna förhandlingar med den brittiska regeringen, där förslaget ska vara att Premier League återupptas i juni bakom stängda dörrar och strikt kontrollerade förhållanden. Något som regeringen preliminärt ska ha godkänt, då den brittiska Folkhälsomyndigheten hoppas att kurvan för smittade av coronaviruset kommer att vända snart.

Klubbarna ska ha blivit informerade om att förbereda sig för omstart i juni vid ett möte i fredags, och de kommer att vidta fler försiktighetsåtgärder så att spelarna minskar kontakt med allmänheten.

För att försäkra att supportrar inte försöker närvara vid matcher har det förts diskussioner med sändande tv-bolag om att utöka antalet direktsända matcher, till exempel visas endast en klockan 16 på lördagar.

Uppskjutet två gånger

”Vi kommer sända de matcher ett avtal med Premier League tillåter oss att göra”, skrev Fredrik Johansson, presschef sport på Nent Group Sverige, i ett sms till Sportbladet.

Premier Leagues omstart har tidigare skjutits upp två gånger, senast i fredags när de sade att det inte var möjligt att ligan återupptas i början av maj.

Vi kommer bara att börja spela igen när det är säkert och rimligt att göra så”, skrev Premier League i ett uttalande.

Och det verkar alltså, enligt Mirror, bli i juni bakom stängda dörrar.

Publicerad:

LÄS VIDARE