Publicerad 2020-08-07

Två mål av Cristiano Ronaldo räckte inte.

Lyon skrällde och Juventus är utslaget ur Champions League.

– Det är nog ”hej då Sarri”, säger Bojan Djordjic i Viaplay-studion om Juventustränarens framtida öde.

Det var fördel Lyon mot Juventus när vårens åttondelsfinaler i Champions League återupptogs på fredagen. Fransmännen hade 1–0 inför returen i Turin.

Memphis Depay, som gjorde sin blott andra match efter knäskadan i december, gav sedan sitt lag en drömstart när han iskallt chippade in en Panenka-straff i den tolfte minuten efter att Houssem Aouar fallit och tilldömts en tveksam straff.

Ronaldo med vänsterkanon

Det betydde att Juventus måste göra tre mål hemma på Allianz Stadium för att gå vidare till kvartsfinal.

Depay fortsatte ha huvudrollen då det var hans armbåge som Juventus Miralem Pjanić träffade med sin frispark strax före paus. Tyske rättsskiparen Felix Zwayer blåste för en ännu tveksammare straff och då tog en ny spelare över som huvudrollsinnehavare i matchen: Cristiano Rolando – förstås. Superstjärnan satte säkert 1–1 från straffpunkten.

Efter en timmes spel slog Ronaldo till igen. Denna gång med en vänsterprojektil från drygt 16 meter. Lyons målvakt Anthony Lopes var där med en näve men kunde inte stoppa bollen, som han så vackert gjorde på Ronaldos frispark i första halvlek.

Men 2–1 räckte inte för avancemang utan italienarna behövde ett mål till.

Först franska lag att slå ut Juve

Man skapade flera möjligheter, som Ronaldos ypperliga nickchans på hörna med en kvart kvar, och portugisens frisparksläge på tilläggstid.

Juventus satte in Paulo Dybala, korad till Serie A:s bästa spelare häromdagen, i den 70:e minuten men låret höll inte och redan efter 13 minuter fick argentinaren kliva av igen.

Lyon, som bara blev sjua i Ligue 1, redde ut stormen, gick vidare på bortamål och blev första franska lag att slå ut Juventus, som i somras tog sin nionde raka scudetto, i Champions League-historien. Nu ställs man mot Manchester City i kvartafinalen.

Får Sarri sparken?

Efter att det tagit stopp i kvartsfinalen två säsonger i rad slogs Juventus alltså i år ut redan i åttondelsfinalen.

Frågan är nu om tränaren Maurizio Sarri, med två år kvar på sitt avtal, får sitta kvar.

Inför matchen fick Sarri en fråga om han trodde att han skulle få sparken i fall hans lag slogs ut av Lyon.

– Jag tror inte att det blir min sista match. Jag har att göra med sportdirektörer på toppnivå. De är inte amatörer. De har redan gjort sina utvärderingar, oberoende av resultatet i morgon, sa Sarri.

Experten Bojan Djordjic tror och tycker annorlunda i Viaplays studio.

– Jag tycker att det är hans (Sarris) fel. Jag har hyllat Sarri för det han gjorde i Napoli men fotboll är en färskvara och han har misslyckats i Juventus. Det är nog ”hej då Sarri”. Jag tycker inte att han ska få fortsatt förtroende. Jag tror att han får sparken, säger Djordjic.