Salah historisk när Liverpool förnedrade Man United

Uppdaterad 2021-10-26 | Publicerad 2021-10-24

Underläge 5–0 och Paul Pogba utvisad efter 60 minuter.

Då fick tusentals United-fans nog och lämnade arenan i en match som Liverpool vann med 5–0.

Vinsten är den största vinsten för Liverpool mot United sedan 1925.

– Det är ett galet resultat, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till Sky.

Största hemmaförlusten någonsin mot Liverpool. Största förlusten mot Liverpool sedan 1925. Det skrevs historia på Old Trafford på söndagen när Liverpool fullständigt krossade Manchester United med 5–0.

Segerorganisatör? Som så många gånger förr, Mohamed Salah som visade att han kanske är världens bästa spelare just nu.

Egyptiern gjorde hattrick när han satte 3–0 efter 38 minuter, 4–0 på stopptid i första halvlek och 5–0 i 50:e minuten.

Tio minuter efter att Salah chippat in 5–0 blev dessutom Paul Pogba utvisad efter en ful tackling på Naby Keita som fick bäras ut på bår.

Fansen gick hem tidigt

Utvisningen blev droppen för tusentals supportrar som i sändningen sågs ha lämnat arenan och var på väg hem. De skulle dock inte missa något mer, Liverpool spelade av matchen och vann med 5–0.

Salahs mål gjorde honom dessutom historisk.

Enligt statistiskkontot Gracenote Live är han nu den första spelaren någonsin att göra tre mål mot Manchester United på Old Trafford i en Premier League-match.

Fans lämnar Old Trafford med 25 minuter kvar att spela.

Mål i tio raka matcher

Salah har nu också gjort mål i tio raka matcher och leder skytteligan på tio mål.

– Vi visste att matchen skulle bli tuff, men vi hanterade det bra. Vi gav 100 procent och som lag försökte vi bara spela vårt spel. Vi försökte hålla i bollen och skapa chanser och göra mål. Det viktigaste är att laget vinner, och jag är glad för att jag kan hjälpa till, säger Salah till Viaplay efter segern.

Maguire: ”Vill be om ursäkt”

Efter förlusten hänger nu Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer framtid på en skör tråd.

Manchester Uniteds lagkapten Harry Maguire var nedslagen efter krossen.

– Det är inte tillräckligt bra, jag vill be om ursäkt till fansen, säger han i Viaplay.