Coutinhos första mål tog Barça till final

Uppdaterad 2018-02-09 | Publicerad 2018-02-08

Han blev den näst dyraste värvningen genom tiderna när han lämnade Liverpool för Barcelona under januarifönstret.

Nu har Philippe Coutinho gjort sitt första mål i Barça-tröjan.

Ett mål som tog de spanska giganterna vidare till final i Copa del Rey.

Barcelona vann det första semifinalmötet hemma mot Valencia med 1–0 efter mål av Luis Suarez.

I returen på Mestalla under torsdagen fortsatte det vara tillknäppt lagen emellan inledningsvis, då första halvleken slutade mållös. Inför den andra halvleken valde sedan managern Ernesto Valverde att byta ut mittfältaren André Gomes till förmån för miljardförvärvet Philippe Coutinho.

Och det skulle bli ett succébyte.

Stjärnans första mål i Barcelona

Efter fyra minuter på planen drog Luis Suarez fram på vänsterkanten. I höjd med straffområdeslinjen slog han ett inlägg mot bortre stolpen, där Coutinho dök upp. 25-åringen slängde sig fram och vinklade in bollen på volley förbi målvakten Jaume Doménech intill den bortre stolpen.

Brassens första mål i Barça-tröjan.

Valencia gjorde därefter ett försök till forcering under resterande del av halvleken. Med kvarten kvar fick hemmalaget också ett ypperligt läge när Carlos Soler inne i straffområdet nickade ner till ytterbacken José Luis Gayà, som mitt framför mål sköt rakt på Jasper Cillessen som fantomräddade bort bollen.

Närmare än så kom aldrig Valencia, i stället utökade Ivan Rakitić till 2–0 med dryga tio minuter kvar - på nytt efter assist av Luis Suarez.

I final för femte året i rad

Barcelona blev i år det första spanska laget någonsin att ta sig till åtta raka semifinaler – nu är de alltså i final för femte året i rad. Förra året tog laget hem cupen, efter seger mot Deportivo Aláves med 3–1.

Sen tidigare har katalanerna enkelt tagit sig vidare till Champions Leagues slutspel, samtidigt som man leder La Liga med nio poäng före tabelltvåan Atlético Madrid.

Fotnot: I finalen väntar Sevilla (repris på finalen 2016), som tog sig vidare i går efter att ha besegrat Leganes med totalt 3–1 i den andra semifinalen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.