Piteås storseger mot Göteborg

Publicerad 2015-08-16

June Pedersen (arkivbild).

Piteå hämtade sig snabbt efter storförlusten i den senaste omgången, 0–5 mot Linköping, i damallsvenskan i fotboll.

1 920 personer såg June Pedersen göra två frisparksmål när Göteborg hemmabesegrades med 4–0.

30-åringen hittade rätt med den första frisparken i den 29:e minuten och i den första halvlekens sista minut var det dags igen – en fullträff som innebar 3–0 och en mental käftsmäll för Göteborg.

Båda frisparksmålen kom från långt håll, det första ett par meter in på egen planhalva – gästernas 18-åriga målvakt Fanny Lund har haft roligare dagar på fotbollsplanen.

Mellan norskans två frisparksmål hann landslagsmittfältaren Emilia Appelqvist spela fram anfallaren Hanna Pettersson som fixade Piteås andra nätrassel i matchen.

Fem minuter från slutet fastställde Pauline Hammarlund slutresultatet, 4–0, med sitt tionde seriemål 2015.

Sent avgörande för Eskilstuna

Tre poäng till Piteå som klättrar förbi Göteborg i damallsvenskan. Norrbottningarna är ny tabellfyra, sex poäng bakom serieledande Rosengård.

Topplaget Eskilstuna såg ut att tappa två viktiga poäng i jakten på skåningarna. Men i den 85:e minuten gjorde Sofie Persson 2–1 borta mot Umeå och fixade tre poäng till tabelltvåan.

Mallbacken 1–0-besegrade AIK hemma på Strandvallen. Lagkaptenen Frida Broström sköt matchens enda mål på straff i den 45:e minuten. Värmländskornas andra raka trepoängare gör att laget inte längre ligger på nedflyttningsplats.