Elfsborgs vände till galen seger via tre ”självmål” av Sirius

Uppdaterad 2023-05-10 | Publicerad 2023-05-08

Elfsborg stod ännu för en målfest.

Boråslaget vände 2–3 till 4–3 i en mäktig slutforcering i Uppsala. Tre av Elfsborgs fullträffar gick i mål via hemmaspelare.

– Otrolig moral, säger Johan Larsson till Discovery.

Det var två lag med olika formförutsättningar på Studenternas. Sirius hade ännu inte vunnit men kryssat fem gånger. Formstarka Elfsborg hade fyra raka segrar varav 6–1 senast mot Halmstad.

Olycklig Mathisen

Gästerna fick också en bra öppning när Svein Gudjohnsen via hemmaförsvararen Marcus Mathisen gjorde 1–0 (18).

Men är det något Sirius är bra på, så är det att vända underlägen.

Aron Bjarnason dundrade in 1–1 (32) mycket vackert och André Alsanati styrde upp 2–1 (45+2) på tilläggstid av första halvlek.

Elfsborg vred upp farten i inledningen av andra halvlek – och fick återigen hjälp av olycklige Mathisen. Siriuskaptenen styrde in 2–2 (52) i egen kasse från nära håll på en hård inläggsfrispark från Jacob Ondrejka.

Danskens andra oturliga självmål i matchen.

Grattis till första poängen

Sirius kom tillbaka igen. Hemmalaget fick med sig en hörna där bollen såg misstänkt ut att ha varit över linjen strax innan.

På vänsterhörnan från Dennis Widgren kunde till slut Melker Heier svara för 3–2 (54), hans första allsvenska poäng någonsin, på sin 22-årsdag.

Men denna märkliga och galna tillställning fick ytterligare en vändning.

Efter en mäktig forcering kvitterade först Elfsborgsinhopparen Jack Cooper Love till 3–3 (87). Sedan tryckte Johan Larsson in slutresultatet 4–3 för gästerna (89) – via Siriusförsvararen Jakob Voelkerling Persson.

”Otrolig moral”

– Det är inte ofattbart men det var inte det man kände med 10 minuter kvar, säger Johan Larsson om vändningen till Discovery.

– Vi måste börja matcherna när domaren blåser. Det är en otrolig moral och styrka kunna vända det, trots att vi släpper in tre mål, säger Larsson.

Lika nöjd som Elfsborgskaptenen var, lika besviken var Sirius Daniel Stensson.

Discovery: Vad känner du just nu?

– Men vad tror du? Vi tappade ledningen, tre gånger. Det blev mål varje jävla gång de kom in i vårt straffområde, säger Stensson.