Trots succén – Haaland överskuggad av Lewandowski

Publicerad 2021-03-06

Erling Haaland svarade för två mål direkt i klassikermötet mellan Dortmund och Bayern München.

Sedan utgick han skadad – och Robert Lewandowski kunde förstöra festen.

Polackens hattrick fullbordade en mäktig vändning.

Norske stortalangen Erling Haaland väntas bli en av fotbollsvärldens starkast lysande stjärnor i framtiden.

Under lördagen visade han varför.

I klassikermötet med Bayern München gav han Dortmund ledningen redan efter en dryg minut.

Haaland bufflade till sig bollen, och vallade in 1–0 via en täckande Bayern München-försvarare.

Innan matchklockan ens hunnit ticka upp till minut tio hade Haaland återigen visat klassen.

Då kom hans och Dortmunds andra mål i matchen. Det var nätrassel nummer 100 för Haaland i karriären, efter endast 146 seniormatcher.

Lewandowski svarade

Bayern München var i brygga – men har en egen anfallare i världsklass.

Polacken Robert Lewandowski ville inte vara sämre än sin arvtagare, och svarade med två snabba mål även han.

Det andra på straff precis innan halvtid, vilket betydde 2–2 med halva matchen spelad.

Lewandowskis 30:e strut denna säsong. Med det leder han skytteligan före Haaland, som jagar på från en andraplats.

Norrmannen har nu gjort 19 mål, vilket är lika många som Frankfurts André Silva.

Oroväckande bilder

I den andra halvleken tvingades Haaland utgå redan efter en kvart med en skadekänning.

Tv-bilderna visade hur talangen blödde från höger häl, och fick tillsyn av Dortmunds medicinska team.

Haaland utgick skadad.

Med Haaland utbytt visade Lewandowski att det fortfarande är han som bestämmer.

Polacken fullbordade sitt hattrick (mål nummer 31 denna säsong) i den 90:e minuten och säkrade därmed Bayerns vinst.

Leon Goretzka hamnade också i målprotokollet, och matchen slutade 4–2.

Därmed återtar Bayern München ledningen i Bundesliga, två poäng före RB Leipzig.

Dortmund har det fortsatt tufft, och halkar nu ned till en sjätteplats.