Gefle vände tack vare Ajeti

Publicerad 2017-09-10

Bajram Ateji jublar (arkivbild).

Bottenlaget Gefle tycktes ha fallit tillbaka i gamla gängor i superettan i fotboll. Efter två raka segrar hamnade det exallsvenska laget i 0–2-underläge mot Norrby på Gavlevallen.
Hemmalaget var dock fast beslutet att inte halka ned under nedflyttningsstrecket igen – och vände till seger, 3–2.

Piotr Johansson reducerade på tilläggstid i första halvlek och efter paus gjorde nyförvärvet Bajram Ajeti som han brukar: mål. Tillskottet från norska Lillestrøm kvitterade i den 75:e minuten och satte segermålet, efter att med en läcker vändning ha tvingat ned en Norrbyförsvarare i spagat, i den fjärde tilläggsminuten.

Klar Öis-seger

Ajeti har därmed gjort sex mål på fem matcher. Trist då för Gefle att han firade sitt andra mål så till den grad att han drog på sig sitt andra gula kort och en automatisk avstängning.
Örgryte besegrade nästjumbon Syrianska med klara 3–0. William Atashkadeh gjorde två av målen.