Två förlorare när Arsenal och City kryssade

Publicerad 2017-04-02

Arsenal kom tillbaka två gånger, men problemen fortsätter ändå för Arsene Wenger.

2–2 hemma mot Manchester City gör att en topplacering i Premier League och plats i Champions League kommer längre bort.

Med en klart bättre formkurva i ryggen var det gästande Manchester City som inledde bäst på Emirates.

Leroy Sané sprintade ifrån Arsenalförsvaret och lyfte in 1–0 redan efter fem minuters spel.

Gunners kom in i matchen när Theo Walcott tråcklade in 1–1 (40) men City hade trippelchanser minuten senare och Kun Agüero vinklade till slut in 1–2 (42).

Dåligt försvarsspel

Arsenals försvarsspel visade så långt ytterligare tecken på att vara långt från topplacering i Premier League eller Champions League-spel kommande säsong.

Men hemmalaget kom tillbaka ännu en gång. Shkodran Mustafi nickade starkt in Mesut Özils vänsterhörna till 2–2 (53) och hoppet tändes åter för Arsenal.

Londonlaget lyckades inte forcera i jakten på nödvändiga (?) tre poäng. Det var snarare Manchester City som tryckte på framåt i jakten på ett segermål.

2–2 var ett slutresultat som mest fick fansen till Chelsea, Tottenham och Liverpool att jubla.

Svag form

Krysset innebär att Arsene Wengers lag bara har en seger i de sex senaste Premier League-matcherna. Då minskar chanserna kraftigt att återigen åtminstone nå en topp-4-placering och en plats i kommande säsongs Champions League.

Arsenal är sju poäng från fjärdeplatsen, Manchester City elva poäng efter ledande Chelsea.

– Arsenal behövde verkligen vinna inför sina hemmasupportrar, säger Bojan Djordjic i Viasat. Andra halvlek var väldigt hafsig. Det är två tränare som har underpresterat.

Efter matchen sa Arsene Wenger:

– Jag fruktade att vi skulle starta med handbromsen åtdragen på grund av trycket vi är satta under. Vi spelar inte på våra bästanivå på grund av pressen på oss, men vi visade mental styrka.

”Viktigt inte förlora”

– Matematiskt var inte oavgjort det bästa, men psykologiskt var det viktigt att inte förlora, sa Wenger.

Pep Guardiola:

– Arsenal var bättre i andra halvlek, men det var okej. Vi har tid att förbättra oss. Efter våra mål glömde vi av att spela vidare. Vi led av att vårt passningsspel inte fungerade, säger Manchester Citymanagern.