Nytt hattrick av Kane – Spurs krossade Stoke

Publicerad 2017-02-26

Harry Kane. Eller ska vi säga Hattrick Kane?

För andra helgen i rad skrev anfallaren in sig som tremålsskytt.

– Om du inte skjuter gör du inte mål, konstaterar 23-åringen efter Tottenhams 4–0-seger mot Stoke.

4–0, 4–0 och... 4–0.

Stoke har varit ett drömmotstånd för Tottenham på sistone och i dag vann Londonklubben med samma siffror för tredje matchen i följd mot ”The Potters”.

Slutresultatet fastställdes redan innan halvtidsvilan då Harry Kane efter en fullkomligt lysande första halvlek hade slagit till med ett äkta hattrick.

Därmed har han gjort tre mål för andra helgen i rad efter 3–0-segern borta mot Fulham förra söndagen.

Historisk i Spurs

1–0 satte han otagbart intill stolproten bakom Lee Grant efter knappt en kvart spelad.

I 32:a minuten small det igen när den engelske landslagsanfallaren från straffområdeslinjen drog till med ett direktskott på en studsande boll på hörna.

Fem minuter senare kom mål nummer tre. Christian Eriksen rullade bollen i sidled på frispark till Harry Kane som med en rejäl skopa flyt sköt bollen i mål via en touch i muren som ställde målvakten.

– Det var en sån dag där jag hade lite tur, i alla fall med det tredje målet, men om du inte skjuter gör du inte mål, säger Harry Kane till Sky Sports efter matchen.

Det sista målet gjorde 23-åringen historisk. Enligt statistikföretaget Gracenote passerar han nu både Jermain Defoe och Robbie Keane och är nu med totalt fyra hattricks i Premier League Tottenhams främste i den kategorin.

”Förhoppningsvis kommer 100 till...”

Dessutom har han nu gjort över 100 mål för klubben, 102 för att vara exakt.

– Förhoppningsvis kommer ytterligare 100 de kommande åren, säger Kane.

Strax innan halvtidssignalen kom även 4–0. Den här gången valde dock Kane att spela fram lagkamraten Dele Alli som enkelt kunde sätta bollen förbi en överspelad Grant i Stoke-målet.

Några fler mål blev det inte i andra halvlek utan Tottenham spelade av matchen och inkasserade tre säkra poäng.

Spurs tar klivet upp till andra plats i tabellen men har en bra bit upp till serieledande Chelsea som har ett försprång på tio poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se