Lindahl klar för ny klubb i södra Europa

Kan förlänga landslagskarriären över EM 2022

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl lämnar Tyskland för spel i södra Europa.

Överenskommelsen med en ny klubb sträcker sig över två år, vilket öppnar för fortsatt landslagsspel i både OS och EM.

– Jag får vänta lite med att bekräfta, men det ska bli roligt och kräver att jag håller mig på en hög nivå fortfarande, säger Hedvig Lindahl till TT.

På lördag spelar Wolfsburg cupfinal mot SGS Essen. Det blir Hedvig Lindahls sista match för den tyska klubben, sen väntar ett nytt äventyr.

När Sportbladet talade med målvaktens agent Anton Maksimov under torsdagen bekräftade han att det finns en överenskommelse med en ny klubb.

– Hon stannar i Europa, i en av toppligorna. Jag kan sträcka mig så långt att säga att det handlar om Spanien, Frankrike eller Italien, säger han.

Kort efter samtalet publicerar TT en intervju med Hedvig Lindahl själv.

– Jag får inte säga det än, klubben vill ha den nyheten. Jag får vänta lite med att bekräfta, men det ska bli roligt och kräver att jag håller mig på en hög nivå fortfarande, säger Lindahl.

Hon bekräftar i alla fall att det inte blir en flytt hem till Sverige eller tillbaka till England där hon tidigare spelat för Chelsea.

– Det kommer att vara ett nytt land. Det här året i Tyskland har varit lärorikt på det sättet: Hur man lär sig en ny kultur, ett nytt språk och processen kring det. Det känns som att jag kanske kan göra det ännu bättre.

TT: Spanien eller Frankrike?

– Vi får se.

TT: Hur långt kontrakt har du skrivit?

– Två år.

Lindahl, som värvades till Wolfsburg efter VM-bronset med Sverige i Frankrike förra sommaren, hade gärna stannat i klubben. Men omstarten kan bli ett lyft, tror hennes agent Anton Maksimov. Längden på kontrakten ger Hedvig Lindahl möjlighet att satsa på både OS 2021 och EM 2022.

Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN

– Det här alternativet blir intressant för Hedvig och hela familjen. Det blir bra för framtiden och kommande OS. Jag tror att Hedvig ser det som en stor utmaning, det blir något nytt, säger han.

Enligt TT har det har spekulerats i att svenskan skulle kunna vara en första storvärvning av Real Madrid, som under onsdagen officiellt tog över CD Tacóns lag där svenskorna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson sedan tidigare spelar.

Lindahl varken bekräftar eller dementerar ryktet.

– Det jag kan säga om Real Madrid, nu när de äntligen, officiellt, har kommit in med ett damlag, är att det känns som ett skifte i damfotbollen. Nu har vi den riktigt stora spelaren med och allt som handlar om spelare och budgetar kommer säkerligen nå nya höjder nu. Det kommer säkert att förändras snabbt, säger hon.

Enligt vad Sportbladet erfar handlar det snarare om konkurrenten Atletico Madrid.

– Jag kan inget säga mer än att det är ett nytt land, Italien, Spanien eller Frankrike, säger Anton Maksimov.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.