Publicerad 2020-07-07

Avgörande kvalmatch i tysk fotboll.

Då uppstod tumult när flera av spelarnas fruar med barn intog läktarna.

– Få bort dem härifrån!, skrek Werder Bremens klubbdirektör Klaus Filbry.

Werder Bremen behåller sin plats i tyska högstaligan. Kontraktet säkrades under måndagskvällen i en högdramatisk kvalmatch mot 2. Bundesliga-laget Heidenheim. Svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson, 26, klev fram som en av de stora hjältarna då han med sitt första mål för säsongen gav Bremen ledningen med 2–1 i den fjärde tilläggsminuten.

Heidenheim kvitterade sedan till 2–2, men Bremen vann dubbelmötet i kraft av fler gjorda bortamål.

Ombedda att lämna

Nästan lika dramatiskt blev det på läktarhåll. För i den 60:e minuten fylldes plötsligt en av sektionerna av ett femtiotal kvinnor och barn, vilket inte är tillåtet under de strikta corona-reglerna som gäller.

Tyska tidningen Bild uppger att det handlade om spelarfruar och barn till hemmalaget Heidenheims spelare och klubben riskerar nu att straffas av förbundet.

Reglerna gör nämligen gällande att endast personer med funktion kopplad till matchen får närvara på arenan under match.

Enligt Bild ska Werder Bremens klubbdirektör Klaus Filbry ha reagerat kraftigt på spelarfruarnas plötsliga intåg och bett dem avlägsna sig, vilket de också gjorde efter cirka fem minuter.

”Vi var döda”

Efter matchen var Bremens tränare Florian Kohfeldt mest lättad över det säkrade kontraktet.

– Jag är bara lycklig över att vi lyckades till slut efter en sådan här säsong. Vi var döda och utdömda så ofta. Men nu bryr jag mig fan inte det minsta. En jävla skitsäsong, med lyckligt slut, sa Kohfeldt.