Två män åtalas för attacken mot Özil

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Två män har nu åtalats för attacken mot Arsenalstjärnorna Mesut Özil och Sead Kolasinac i somras.

Det var i slutet av juli som Arsenals Sead Kolasinac och Mesut Özil, samt Özils svenska fru Amine Gülşe, utsattes för ett försök till rån. På bilder från en säkerhetskamera syns det hur Kolasinac, ett agerande han fått beröm för, försöker mota bort gärningsmännen medan Özil skyddar sin fru.

– Han såg helt vettskrämd ut, precis som alla hade varit efter att ha blivit jagade av män med knivar. Det såg ut som att han sprang för sitt liv, vilket jag antar att han gjorde, sade ögonvittnet Azuka Alintah om Özils reaktion.

En 30-årig och en 26-årig man har åtalats för rånförsök och vapenbrott, 30-åringen åtalas även för ringa narkotikabrott. Rättegången mot 26-åringen inleds i dag den 25 september och 30-åringen ska till rätten den tredje oktober.

Ingen kom till skada efter attacken, men Özil och Kolasinac missade Arsenals ligapremiär mot Newcastle den elfte augusti eftersom polisen då utredde ytterligare säkerhetsincidenter, som enligt uppgifter rörde sig om att duon blivit indragen i ett gängkrig.

30-årige Özil har endast spelat en match i Premier League hittills den här säsongen, och i går startade han i segern i ligacupen mot Nottingham Forest. För Kolasinac har det blivit tre starter och ett inhopp i ligan.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.