Tammy Abraham utsatt för rasistiska påhopp efter missen

Chelsea-anfallaren försvaras av Kick It Out

Av: Max Persson

Publicerad:

Tammy Abraham blev straffsumpare i supercupfinalen.

Efter matchen fick Chelsea-talangen motta rasistiska påhopp via sociala medier.

”Sådana skällsord blir allt vanligare, men inte mindre motbjudande”, skriver antirasistorganisationen Kick It Out på Twitter.

Efter nio raka mål i straffläggningen mellan Chelsea och Liverpool i supercupfinalen klev Tammy Abraham, 21, upp för Londonklubben.

Nyförvärvet Adrián chansade åt sitt vänsterhörn – men tog Abrahams låga straff mitt i målet med sitt släpande stödjeben och Liverpool vann finalen.

– Jag är jätteglad för laget, att vinna den här trofén och också oerhört glad att spela här inför dessa fans. Det var en lång match men med ett skönt avslut för oss, sa målvakten efter slutsignalen.

Rasistiska påhopp

Men finalen fick ett smutsigt efterspel.

Efter matchen fick 21-årige Chelsea-anfallaren motta rasistiska påhopp på Instagram och Twitter, skriver antirasistorganisationen Kick It Out – som fördömer kommentarerna.

”I går fick vi rapporter om rasistiska kommentarer till Tammy Abraham på sociala medier efter Chelseas supercupmatch. Sådana skällsord blir allt vanligare, men inte mindre motbjudande. Vi skickar vårt stöd till Tammy”, skriver Kick It Out på Twitter.

”Kan någon berätta?”

Tidigare Premier League-anfallaren Kevin Campbell twittrar:

”Kan någon snälla berätta varför Tammy Abraham får ta emot rasistiska påhopp för att han missade en straff? Fotboll är en ursäkt för vissa personer”.

1 av 2 | Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.