Räddade Rosenborg – klädd som en ”påskkyckling”

Publicerad:
Foto: TT

FOTBOLL

Rosenborg fick med sig 0–0 borta mot Celtic i Champions League-kvalet.

Efteråt hade nog många målvakten André Hansen på näthinnan – men inte bara på grund av den spelmässiga insatsen.

– Jag såg ju ut som en påskkyckling, säger han till Bergens Tidende.

Det var ett nöjt Rosenborg som vände hemåt till Norge igen efter att ha spelat 0–0 mot den skotska storklubben Celtic i det första mötet av två.

På onsdag har man därmed goda möjligheter att kvalificera sig till Champions League-playoff.

André Hansen var en av de som bidrog stort till det fina resultatet, men var samtidigt något irriterad efter slutsignal.

Målvakten fick nämligen inte använda sitt ordinarie matchställ eftersom domaren ansåg att den gröna färgen påminde för mycket om Celtic-spelarna.

”Är inget modelejon men...”

Det hela slutade med att Hansen tvingades ha på sig tröja och shorts i olika gula nyanser. Inte så smickrande, enligt honom själv.

– När det blir olika gula färger då blir det lite... alltså det ser helt enkelt inte bra ut! Nu ska jag inte vara något modelejon men...

– Det får gärna vara lite flashiga färger men gult är ju en väldigt stark färg. Man ser ju ut som en påskkyckling. När shortsen då dessutom har en helt annan gul färg så blir det ingen bra mix alls.

André Hansen medger att motvilligt att det skrikiga matchstället kanske förde lite extra tur med sig. Men i returen lär vi inte få se kittet igen.

– Det är tvivelaktigt att den dräkten någonsin får se dagens ljus. Det ska mycket till för att jag ska ta på mig det där igen, säger Hansen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.