Förlust för Olsens Roma mot Madrid

Publicerad 2018-08-08

Robin Olsen släppte in mål i sin Roma-debut mot Barcelona i förra veckan, och i tisdagens match mot Real Madrid hade han det tufft inledningsvis.
Den svenske landslagsmålvakten släppte in två mål på sina två första skott och byttes ut i halvtid.

Robin Olsen hade, tillsammans med sitt Roma, en tung dag på jobbet när man mötte Real Madrid på Metlife Stadium i New Jersey natten till onsdag. Svensken fick förtroendet från start men redan efter 15 minuter hade två bollar passerat honom i målet.

I den andra minuten ställde Gareth Bale Roma försvaret med en lång genomspelning fram till Marco Asensio, som ensam mot Olsen inte hade några problem att studsa in 1–0 för Real.

Asensio dunkar in 1-0 bakom Robin Olsen.

...och 13 minuter senare rann den walesiske stjärnan igenom helt på egen hand, och öste in 2–0 på lagets andra skott i matchen.

”Roma kommer behöva mer av Robin Olsen om de ska lyckas i år. I sitt försök att stoppa Asensio saknade han självförtroende”, skriver Bleacher Report efter matchen.

Se första ingripandet:

Bale and Asensio combined for a lovely opener for Madrid against Roma

Efter att Robin Olsen klivit av i halvtid spikade inhoppade Antonio Mirante igen för Roma. Matchen slutade 2–1 efter ett sent reduceringsmål av Kevin Strootman.

Den svenske landslagsmålvakten debuterade i Roma mot Barcelona för en vecka sedan. Då släppte han in ett tidigt mål innan han blev utbytt. Roma vann då med 4–2.

Mötena i USA ses som träningsmatcher, men ingår i turneringen International Champions Cup.