Blekt Sverige förlorade kritiserad landskamp

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Efter minkmutationer och coronarestriktioner gick Danmark ut och visade att deras b-lag är bättre än Sveriges.

Hemmalaget vann enkelt med 2–0 mot ett blekt Blågult.

– Jag har inget plus att dela ut för den här prestationen, säger Hasse Backe i C More.

Inför matchen var de flesta med en åsikt i ämnet överens om att träningsmatchen mellan Danmark och Sverige inte borde spelas under rådande pandemikris.

Och sportsligt bjöd inte de båda lagen på särskilt många anledningar att omvärdera värdet av matchen i den första halvleken.

Danmark hade bollen (200–84 genomförda passningar efter knappa halvtimmen) i första halvlek men utan att skapa något. Sverige hade ett par omställningar men utan ett enda avslut.

– Det är ingen intensitet här första 45, konstaterade Hasse Backe i C More.

Ett avslut på mål

Danskarna gjorde tre byten i halvtid. Ett av dem var Jonas Wind som fick matchens första riktiga läge i andravåg efter hörna i 52:a minuten. Men hans närskott gick rakt på Kristoffer Nordfeldt i målet.

Knappa tio minuter senare fick Wind revansch. En låg hörna skarvades vidare till FC Köpenhamn-anfallaren som kunde peta in 1–0 i öppen bur vid bortre stolpen.

– Det blir väldigt mycket bolltittande i laget i svenska laget, säger experten Hanna Marklund.

I den 74:e minuten kom 2–0 efter att ett inkast på vänsterkanten lett till en upprullning som slutade med att debuterande Alexander Bah kunde prickskjuta bollen bakom Nordfeldt.

– Ett väldigt vackert mål. Bah sätter bollen iskallt i ”fel hörn”, säger Hasse Backe.

”Måste höja oss”

Det dröjde till den 80:e minuten innan inbytte Sebastian Larsson kunde sätta Sveriges första avslut på mål när han så när drog en frispark i mål från vänsterläge. Men Oliver Christensen hann dit och tippade i ribban.

En tröjdragning kunde gett straff till Jordan Larsson men i övrigt skapade inte Sverige några fler lägen till reducering.

Efteråt var svenskarna självkritiska.

– Vi vet att vi inte har spelat tillräckligt bra. Vi måste höja oss. Det saknades rörelse, att våga spela förbi deras press, säger Alexander Isak.

– Det är en ganska typisk träningsmatch där vi ligger lite lägre för att försöka hitta rätt och ligga kompakt. Det ser någorlunda okej ut fram till deras första mål. Men givetvis önskar jag att vi skapar mer, säger vikarierande förbundskaptenen Peter Wettergren.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.