Inhopparen Diogo Jota räddade segern för Liverpool

Publicerad 2020-10-31

Ett poängtapp närmade sig för Liverpool.

Räddningen kom från inhopparna Diogo Jota och Xherdan Shaqiri.

– När jag sitter på bänken tänker jag alltid på hur jag kan ändra matchen om jag kommer in, säger Diogo Jota efter 2–1 mot formstarka West Ham.

West Ham kom till mötet med Liverpool efter två oavgjorda matcher mot Manchester City och Tottenham.

Londonlaget gjorde det inte enkelt heller för Liverpool. Ett tidigt stolpe-in-mål av spanjoren Pablo Fornals, som tog väl tillvara på en svag nickrensning av Joe Gomez, satte press på hemmalaget.

Strax före paus kunde dock Mohamed Salah kvittera på straff. Han blev fälld av Arthur Masuaku och förvaltade straffen själv.

Nyförvärvet hjälte

Det blev inhopparna Diogo Jota och Xherdan Shaqiri, båda in från bänken i 70:e minuten, som räddade segern för Liverpool. Schweizaren Shaqiri slog en tunnel på en West Ham-spelare och bollen stack rakt i djupet till portugisen Jota. Nyförvärvet tackade för passningen och gjorde mål för tredje matchen i rad. Denna gång i den 85:e minuten.

Han hade dessutom ett mål inne före det, men det blev bortdömt då Sadio Mané våldsamt gled in i West Hams målvakt Fabianski i situationen.

– Det betyder självklart mycket för mig, säger portugisen i en intervju med Sky Sports.