Tredje raka segern för Malmö FF

Publicerad 2021-07-24

Veljko Birmancevic blev stor matchhjälte.

Allsvenskans mest effektiva spelare frälste Malmö.

Veljko Birmancevic gjorde mål för tredje matchen i följd i bortamatchen mot Mjällby AIF.

Fortsatt tungt för Mjällby i botten av allsvenskan.

Malmö FF

Mjällby tog under lördagen emot serieledarna Malmö FF på hemmaplan. Mjällbys nyförvärv Amin Sarr skulle därför ställas mot den klubb som han nyss lånades från.

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson valde att vila Antonio Colak, Anders Christiansen som sattes på läktaren och bänkade Anel Ahmedhodzic.

Det var ett Malmö FF som höll i bollen under första halvlek och ett Mjällby som backade hem. Inget av lagen lyckades skapa någon riktig het målchans och gick till pausvila med 0–0.

Amin Sarr mötte egna laget.

Mest effektiv i allsvenskan

Malmö inledde bäst i andra halvlek och efter 57 minuter tog de ledningen efter ett självmål. Adi Nalic kom högst på Birmancevic hörna och nickade bollen i ribban – returen studsade sedan Mjällbys Jacob Bergström och in i mål.

Kort därefter utökade Malmö ledningen genom Birmancevic. Mjällbys målvakt Samuel Brolin missbedömde en djupledsboll vilket gjorde att Birmancevic fick öppen gata fram till 2–0.

23-åringen har därmed gjort fyra mål på de tre senaste matcherna. Enligt statistik från Discovery gör Birmancevic mål var 79:e minut och är just nu allsvenskans mest effektiva spelare.

2–0 skulle visa sig bli slutresultatet och innebär tredje raka vinsten och tredje raka utan insläppt mål för Malmö FF som utökar sin serieledningen.

Fortsatt tungt för Mjällby som åker på sin fjärde raka förlusten och är kvar på 13:e plats i allsvenskan.