Publicerad 2022-02-08

För första gången på 12 år var José Mourinho tillbaka på San Siro i Intersammanhang.

Då föll portugisens Roma i kvartsfinalen av Coppa Italia – efter en mardrömsstart.

Onsdag 20.45: Se kvartsfinalen mellan Milan och Lazio

José Mourinho ställdes mot sin forna klubb när Roma mötte Inter i kvartsfinalen av Coppa Italia. Portugisen återvände till San Siro i Intersammanhang för första gången sedan 2010. Då var han huvudtränare för Milanoklubben, med vilka han vann trippeln samma år.

Han välkomnades tillbaka av hemmafansen med en banderoll med orden ”välkommen hem”.

Men det blev mardrömsstart på återkomsten och Roma föll med 2–0.

Alexis Sanchez.

Slog till mot sin gamla klubb

Det dröjde inte mer än två minuter innan hemmalaget tog ledningen. Romas tidigare anfallare Edin Dzeko fick ett inspel i boxen och kunde skicka in ledningsmålet på volley, efter en miss i bortalagets försvar.

Bosniern firade sitt mål återhållsamt.

Efter det var det Inter för hela slanten och i den sjätte matchminuten satte hemmalaget bollen i ribban efter att Barella avfyrat från distans.

Roma skulle också ha sina lägen. Zaniolo blev frispelad och kunde i stort sett bara lyfta in kvitteringsbollen, men Handanovic i hemmamålet svarade för en fin parad.

Inga fler mål föll i den första halvleken.

Sanchez med drömträff

I den andra halvleken skulle Roma få ytterligare chans till kvittering. Zaniolo fick bollen i djupet och möttes av en utrusande Handanovic. 22-åringen lyckades peta bollen förbi målvakten och lyfte den mot mål. Där stod Milan Skriniar och svarade för en omöjlig nickräddning på mållinjen, men Zaniolo vinkades av för offside.

Till slut var det ändå Inter som skulle få det sista ordet. I 68:e minuten fick Alexis Sanchez bollen utanför straffområdet. Chilenaren fick på en drömträff och fastställde slutresultatet till 2–0.