City fick oavgjort – efter chockinledningen

Publicerad 2022-05-15

West Ham chockade Manchester City två gånger om i första halvlek.

Trots det fick serieledaren ett drömläge att fullborda en jättevändning från 0–2 till 3–2.

Då brände Riyad Mahrez en straff i slutskedet.

Det blev en chockartad första halvlek när West Ham tog emot guldjagande Manchester City på London Stadium.

Jarrod Bowen hann stänka dit både 1–0 och 2–0 innan domaren blåste av för halvtidsvila.

Då såg titelstriden mellan City och Liverpool ut att öppnas upp på nytt – men Pep Guardiolas mannar kom tillbaka.

Jack Grealish såg till att de fick en drömstart i andra halvlek genom att trycka in reduceringen på volley, och med drygt 20 minuter kvar nickade en olycksalig Vladimir Coufal in 2–2 i eget mål.

Mahrez missade straff

Och i den 86:e minuten pekade domaren på straffpunkten efter att Gabriel Jesus sänkts i straffområdet.

Riyad Mahrez stegade fram – men missade. I stället fick gästerna nöja sig med ett kryss.

Manchester City har nu fyra poäng till godo ner till Liverpool, som har en match färre spelad. Om Liverpool vinner mot Southampton på tisdag kommer det att skilja en poäng mellan lagen inför sista omgången.

Då ställs City mot Aston Villa på hemmaplan, medan Liverpool tar emot Wolves på Anfield.