OBOS Damallsvenskan i fotboll

Storseger för Vittsjö – släckte (?) Hammarbys Europahopp

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Att spela och vinna inför publikrekord på Tele2 arena är en sak.

But could they do it on a cold, Saturday afternoon in Vittsjö?

Svaret blev ett nej – och därmed ser Europaplatshoppet ut att vara släckt för Hammarby.

Även om både hemmapublik och tillrest bortapublik bidrog till en fin inramning på idylliska Vittsjö IP så var det fortfarande en remarkabel scenförändring under lördagen för Hammarby, efter att de förra helgen spelat på Tele2 arena inför 18 537 personer.

Det blev dock inte bara en scenförändring i inramningsväg utan också på planen för de grönvita.

När Clare Polkinghorne nickade dit en hörna i matchminut 28 så hade Vittsjö redan haft både en och två chanser dessförinnan att göra matchens första mål.

Första målet sedan sommaren 2019

Väl när det 1–0-målet kom så dröjde det bara ytterligare knappa fyra minuter innan även 2–0:an hittat in bakom Anna Tamminen i Hammarbymålet.

– Det känns jätteskönt. Jag hade några lägen innan. Sen gick jag ut och tog lite vatten och då sa lagledare ”Mulle” (Mats Karlsson) till mig att jag måste skjuta mer. Och jag gjorde det, säger 2–0-skytten Tove Almqvist i Sportbladets sändning, efter hennes första mål sedan sommaren 2019.

Det skulle inte direkt bli roligare för Hammarby i den andra halvleken, när Mie Leth Jans placerade in 3–0 när inte ens timmen hunnit spelas.

Även om Hammarby skapade en hel del reduceringslägen efter det så var det först i slutet av matchen som de hittade en, via ett vackert högeravslut (!) från den vänsterfotade veteranen June Pedersen.

Eftersläng

Närmare än så kom inte Hammarby i en match som avslutades med rejält upphettade känslor när Fernanda Da Silva tappade humöret efter en duell med Emilia Larsson och delade ut en eftersläng. Vittsjöbrasilianskan klarade sig dock undan med ett gult kort.

3–1-segern för Vittsjö innebär att de spatserar förbi Hammarby i tabellen och fortsatt kan drömma om För Hammarby var det en förlust som sannolikt innebär att loppet är kört att ta sig upp på den Champions League-givande tredjeplatsen. Om nuvarande trean Eskilstuna slår Kif Örebro på söndag så försvinner även den matematiska förhoppningen för de grönvita.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Tove Almqvist gjorde sitt första mål sedan 2019.
Publisert:

LÄS VIDARE

Bohmans fem punkter efter Hammarby-Malmö

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Hammarby Fotboll dam

Vittsjö GIK

Fotboll