Målkavalkad, hetsiga gester och kaosartade scener på planen.

Det bjöds på heta känslor när Schweiz blev klart för åttondelsfinal och Serbien åkte ut ur VM.

– Ibland är det svårt att styra känslorna, säger Fabian Schär till C More.

Det blev svängigt, målrikt och hetsigt när Serbien och Schweiz drabbade samman i VM-gruppspelets sista omgång.

Till slut lyckades schweizarna vinna med 3–2, och därmed boka en biljett till åttondelsfinalen.

Och det var just Schweiz som tog ledningen i matchen. Xherdan Shaqiri gjorde 1–0, men den här gången firade han inte med den albanska örnen som han gjorde i VM 2018. Istället valde Shaqiri att hyscha den serbiska publiken.

Firade med obscen gest

Men det dröjde inte många minuter innan Serbien hade vänt på matchen. Först nickade Aleksander Mitrovic in kvitteringen och sedan skickade Dusan Vlahovic in 2–1. Den sistnämnde valde att fira med en obscen gest genom att ta sig själv mellan benen.

Dessutom gjorde han som Shaqiri, och hyschade med fingret framför munnen.

Vlahovic har under de senaste dagarna hamnat i fokus, då han uppgetts ha haft en affär med en lagkamrats fru. Något som anfallaren själv kraftigt dementerat.

I några minuter var Serbien vidare som grupptvåa, men Schweiz kvitterade genom Breel Embolo strax före paus. Den andra halvleken kom också att bli händelserik.

Först återtog schweizarna ledningen igen, efter mål av Remo Freuler. Sedan uppstod kalablik i samband med att Serbien ropat på straff. Mitrovic gick omkull i straffområdet och stora delar av den serbiska truppen protesterade mot att domaren valde att fria.

Avbytarna tog sig in på planen

Efter det ska Granit Xhaka ha gjort en liknande gest som Vlahovic, genom att ta sig mellan benen, men schweizaren valde att rikta sig mot den serbiska avbytarbänken. Det ledde i sin tur till några tumultartade minuter, då flera spelare från Serbiens bänk tog sig in på planen.

När det hela hade lugnat ner sig kunde matchen spelas färdigt – även om det uppstod mer bråk i slutminuterna – och Schweiz vann till slut med 3–2.

– Det var mycket känslor. Vi hade en liknande match 2018. Ibland är det svårt att styra känslorna. Men vi behöll kylan, och vi lät oss inte bli provocerade, trots att det var svårt, säger Fabian Schär till C More.

I och med det slutar schweizarna på andra plats i grupp G, medan Serbien spelat färdigt i detta världsmästerskap.

Schweiz kommer att möta Portugal i åttondelsfinal.