Villa mot Fulham i kampen om en plats i Premier League

Uppdaterad 2018-05-16 | Publicerad 2018-05-15

Platsen är värd två miljarder kronor.

Det blir Aston Villa och Fulham som slåss om att få spela i Premier League kommande säsong.

Derby vann hemma mot Fulham. Men i returen i London i går tog sig Fulham vidare till Championship-finalen.

Middlesbrough föll mot Aston Villa på hemmaplan. I kväll var ”Boro” ute efter revansch och ta ett kliv närmare Premier League. Men laget lyckades inte få hål på Villa under 90 minuter. Det närmaste man kom var en frispark i ribban.

Tog med hands utanför straffområdet

Aston Villas målvakt Sam Johnstone ställde till det för sig själv med några minuter kvar av matchen. Han stoppade bollen med handen när han befann sig utanför straffområdet och domaren Mike Dean valde att ge Johnstone ett gult kort.

”Boro” fick frispark och Stewart Downing drog bollen – i ribban.

Jedinak gjorde dubbelmötets enda mål

Sett över hela matchen var Aston Villa det bättre laget och lyckades ordnade 0–0 hemma. Det räckte för att ta sig till Championship-finalen mot Fulham.

Mile Jedinak blev den stora hjälten för Aston Villa i dubbelmötet. Mittfältarens mål, som kom efter en kvart i den första matchen, blev det enda övert 180 minuters fotboll.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se