Därför valde han AIK framför Elfsborg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Kan inte känna att jag har svikit någon”

Denni Avdic valde AIK före Elfsborg.

Det retade upp känslorna hos hans före detta klubb - som menar att han bara gjorde det för pengarna.

– Folk får tro vad de vill. Jag vet vad det handlar om, min familj vet vad det handlar om, säger den 27-årige anfallaren.

Denni Avdic bröt avtalet med AZ Alkmaar i slutet av augusti och tränade sedan med Elfsborg under hösten och vintern. Boråsklubben gav honom ett kontraktsförslag och många supportrar till Elfsborg hoppades nog på att få se anfallaren skriva på klubben.

Men så blev inte fallet.

”Vi hade en tro”

I stället hamnade han i Stockholm. AIK stal Avdic framför ögonen på Elfsborg.

– Vi hade en tro om att Denni skulle välja oss och spela för oss. Vi gav honom ett förslag som var väldigt bra, sa tränaren Magnus Haglund, som var övertygad om att det handlade om pengar.

Så här svarar Denni Avdic:

– Folk får tro vad de vill. Jag vet vad det handlar om, min familj vet vad det handlar. Det är det enda som är viktigt för mig, säger han till Sportbladet.

Känner du att du har svikit Elfsborg?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har vår historia, jag hade fyra bra år i Elfsborg och jag har inget negativt att säga om staden, klubben eller supportrarna. Från min sida finns det inget ont. Jag uppskattar verkligen att jag fick vara med där och träna i höst. Jag har som sagt inte lovat någonting till någon, ingen klubb alls. Jag har hela tiden sagt att jag kommer se över mina alternativ, se över vad som är bäst för mig och min familj. Jag kommer alltid gå efter vad som är bäst för mig och min familj.

Har inte pratat med Elfsborg

– Den dagen jag bestämde mig för det så räknade jag med att det skulle bli en reaktion så klart. Men som sagt har jag inte lovat någon någonting, eller gått emot någon. Så jag kan inte känna att jag svikit någon.

Har du pratat med Elfsborg efteråt?

– Nej.

Kommer du att göra det?

– Jag vet inte. Jag har inget ont att säga om dem och jag har haft det väldigt bra ihop med Magnus Haglund tidigare och även när jag tränat med dem i höst. Jag respekterar honom mycket som tränare och glad över att få ha arbetat med honom. Tiden får väl utvisa vad som sker.

Varför skrev du på för AIK?

– Det har med hela deras upplägg att göra, hela tänket med hur de vill spela, det sportsliga. Jag tror att deras spel kan få fram det bästa av mig. Sen är det ju kontrakt, deras intresse, deras plan för mig. Det handlar ju om allting.

På vilket sätt passar Elfsborg dig sämre spelmässigt?

– I AIK:s spelsätt, vad jag har sett, så tror jag att jag kan få fram andra egenskaper som jag sitter på också. Det är vad jag tror i dagsläget. Man kan bara lita på sig själv och magkänsla, att det var rätt val. Jag hoppas att uppfylla mina mål och hjälpa AIK med deras mål.

Björn Wesström (sportchef i AIK) pratar om dig som skytteligavinnare…?

– Haha. Vi får ta ett steg i taget. Först ska jag komma iordning här och lära känna hur alla spelare spelar. Det är klart att det är ju en av mina uppgifter som offensiv spelare, att göra poäng. Då siktar man alltid högt.

Han har blivit väl mottagen i AIK, och första träningen på Skytteholms IP besöktes av cirka 2 000 supportrar.

– Jag har inte upplevt det innan, så det stämde bra med det jag hade hört innan om AIK. Det var fruktansvärt häftigt.

”Får ta det efter säsongen”

Hur är formen?

– Jag har legat i och tränat bra. Jag har inte spelat någon match sedan augusti, men det är lång försäsong och det kommer träningsmatcher, det finns all tid i världen för att komma i form.

Du lämnade allsvenskan efter succéåret 2010 med 19 mål på 29 matcher. Hur många mål gör du i år?

– Haha. Det vet jag inte. Det får vi se.

Ge mig en siffra…

– Haha. Jag kommer inte gissa en siffra. Jag har gjort två träningar än så länge. Jag har mina mål i mitt huvud, det får stanna där. Vi får ta det efter säsongen, om jag uppnått det eller inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.