Falkenberg. Första målen i MFF-tröjan sedan 2011.

Då fick Agon Mehmeti, 24, glädjefnatt.

– Publiken brottades med mig, skrattar han.

Malmö FF

Agon Mehmeti lämnade Malmö FF för proffslivet i Italien för tre år sedan. Men tiden i Palermo blev allt annat än lyckad och anfallaren är nu tillbaka i allsvenskan.

Mehmeti kom gratis – men Sportbladet kunde avslöja att stjärnan skrev på ett kontrakt värt två miljoner kronor i sign on-bonus och en månadslön på över 100 000 kronor.

Mehmeti gjorde första matchen för sin nygamla klubb borta mot Kalmar. Då blev det 61 minuter på planen – och i returen veckan därpå byttes han ut i paus utan att ha gjort mål.

Islossning

Men i gårdagens bortamöte med Falkenberg kom islossningen.

Godsway Donyoh gav visserligen FFF ledningen efter 13 minuters spel. Men Mehmeti kvitterade till 1–1 i den 24:e minuten och firade så vilt med fansen att han tilldelades ett gult kort.

– Tyvärr, men det får man ta en dag som denna, sa målskytten och fortsatte.

– Skönt att göra mål, äntligen. En anfallare ska göra mål. Jag känner lättnad.

Men hemvändaren var inte färdig.

Knappt en kvart senare höll han sig framme i straffområdet efter en frispark. Anfallaren klippte till på en andraboll och bollen letade sig in i nät fram till 2–1.

– Agon kom lite rostig från semestern men har tränat bra. Det är alltid viktigt för anfallarnas självförtroende att de gör mål, säger Åge Hareide i C More.

Åge Hareide har använt Mehemti som yttermittfältare, men mot FFF var anfallaren tillbaka på sin naturliga position.

– De känns som natt och dag. Det här var viktigt för självförtroendet, säger han.

Anfallarna gjorde mål

2–1-målet fullbordade Malmös vändning – och i ledning var skåningarna skoningslöst. I den andra halvleken kom ytterligare tre mål från den allsvenska serieledaren. Markus Rosenberg satte 3–1, Emil Forsberg ökade till 4–1 och Magnus Eriksson slog in 5–1 med sju minuter kvar att spela.

Calle Wede tröstmålade i slutet men MFF vann med 5–2.

Malmö går därmed upp på 40 poäng och leder allsvenskan med hela nio poängs marginal. Men laget har en match mer spelad än tabelltvåan AIK.