Rashfords uppmaning till regeringen: ”Agera mänskligt”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Rashford skickar brev till regeringen och senaste nytt i (det utdragna) övertagandet av Newcastle.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS CORONAORO

Tottenham har bekräftat att förberedelsearbetet inför mötet med Manchester United kommer fortlöpa som planerat trots att en spelare i Norwich testades positivt för Corona. Det var i fredags som de båda Premier League-klubbarna möttes i en träningsmatch. Spelaren i fråga ska dock ha isolerats tämligen omgående när det stod klart att han bar på smittan. Han ska inte heller ha haft närkontakt med någon annan. Totalt gjordes 1200 tester förra veckan och endast två positiva fall registrerades.

Rashford.
Foto: Rui Vieira / TT
Rashford.

DAGENS SNACKIS

Marcus Rashford har skrivit ett brev till regeringen och bett dem att ompröva beslutet att dra tillbaka matkuponger för barn under sommaren. Det infördes från första början för att garantera att barn inte gick hungriga när skolorna stängde på grund av pandemin.

United-anfallaren, som själv har legat bakom en insamling för samma ändamål på drygt 260 miljoner kronor ihop med organisationen FareShare, bekymras över situationen: ”Regeringen har en ’vad som än krävs’-attityd för att rädda ekonomin. Jag ber er i dag att inkludera och skänka en tanke till alla dessa sårbara barn som lever i England. Jag uppmuntrar er att höra deras vädjan och agera mänskligt”.

Rashford uppmanar styrande politiker att göra ”en tvärvändning” och prioritera de allra svagaste i samhället: ”Det här är England 2020, och det här är ett problem som behöver adresseras omgående”.

DAGENS NEWCASTLE

Premier League uppmanar Saudiarabien att stoppa sina piratsända fotbollsmatcher om det ska bli ett övertagande av Newcastle. Köpet har dragit ut på tiden sedan Qatars sändande bolag, beIN Sport, satt press på ligaorganisationen. De är dock inte ensamma om att anklaga saudierna för att beröva dem på hundratals miljoner pund, även Fifa, Uefa, La Liga, Bundesliga, Wimbledon och FA ska vara av samma åsikt.

Foto: Rui Vieira / TT
Foster.

DAGENS BESLUT

Watford skrotar artificiellt publikljud under kommande Premier League-matcher. Målvakten Ben Foster menar att det irriterade spelarna alldeles för mycket: ”Man kan bara använda det ibland, typ när bollen går ut. När det bara sätts igång är det riktigt irriterande”. Ljudeffekterna kommer fortfarande att erbjudas till tv-tittarna, liksom det har gjorts i La Liga. På Vicarage Road är det däremot inte välkommet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.