Zlatan missade straff när Milan vann stormötet

Publicerad 2022-01-06

Han fick inleda på bänken men kom in med 12 minuter kvar.

Då låg Zlatan Ibrahimovic bakom ett mål och missade en straff när Milan vann med 3–1 hemma mot Roma.

Enligt DAZN ska Ibrahimovic under matchen ha utsatts för rasistiska tillmälen av Romasupportrarna.

Zlatan Ibrahimovic missade Milans sista match innan juluppehållet på grund av en skada. Men när ligan återupptogs i dag var svensken tillbaka, han inledde dock på bänken men skulle få komma in.

Redan efter fyra minuter fick Milan straff efter att domarna i VAR-rummet upptäckt att bollen gått på Tammy Abrahams hand och efter en lång granskning blev det till slut straff.

Supertavla av Romaförsvarare

Olivier Giroud stegade upp och satte kyligt 1–0, fransmannens femte ligamål. Efter 17 minuters spel skulle sedan Romaförsvararen Ibanez stå för en riktigt usel bakåtpassning som Giroud fångade upp. Han rundade målvakten och sköt i stolpen, men bollen gick ut till Junior Messias som satte 2–0.

Några minuter innan paus fick Roma kontakt när Tammy Abraham styrde in sitt sjunde mål för säsongen efter en hörna.

Roma var det bättre laget i andra halvlek men med en kvart kvar fick Rick Karsdorp sitt andra gula kort och blev utvisad.

Zlatan missade straff

Efter utvisningen fick Zlatan Ibrahimovic hoppa in och efter bara fyra minuter på plan låg han bakom 3–1-målet.

Han tog emot bollen på bröstet och fick fram bollen vad det såg ut som via en Romaförsvarare till Rafael Leao som distinkt satte bollen i mål.

På stopptid fick Milan straff och Ibrahimovic stegade upp från elva meter. Men han brände straffen när målvakten gick åt rätt håll.

Milan vann matchen med 3–1 och tog tre viktiga poäng i titelstriden.