Missräkning för Häcken - Rosengård kan rycka i toppen

Publicerad 2022-05-29

Efter finalförlusten mot Rosengård var Häcken tvunget att vinna mot Djurgården för att åtminstone tillfälligt ta över serieledningen.

Det blev varken seger eller mål på Bravida arena - trots flera klara lägen att avgöra.

– Surt att vi inte vinner, jag tycker att spelarna kämpar frenetiskt för att få in bollen, säger Häckens tränare Robert Vilahamn till Viaplay.

Inlägg slogs, skott frästes iväg, avslut togs från långt och nära håll och alla andra tillgängliga medel användes för att knipa tre mentalt och tabellmässigt mycket viktiga poäng.

Trots det fick man inte hål på ett vilt kämpande Djurgården - det blev bara 0–0 för Häcken efter finalförlusten i cupen mot Rosengård.

I kavalkaden av målchanser i den andra halvleken hade Josefine Rybrink det bästa läget av alla. Fem minuter in i den andra halvleken hamnade bollen framför försvararen ett par meter från Kelsey Daugherty i Djurgårdsmålet. Amerikanskan lyckades reflexrädda bollen till hörna, och Rybrink kunde knappt tro att det var sant.

15 hörnor och 19 skott för Häcken

Det skulle bli mer av den varan - hemmaspelarna fortsatte att sätta både tyngd och press på Djurgårdsmålet, framförallt under de sista tio minuterna av matchen, där bland andra Anna Csiki hade två tunga skott som smet över ribban.

Effektivt var det däremot inte. 15 hörnor och 19 avslut hjälpte föga - det förblev mållöst och därmed en enorm missräkning för Häcken i jakten på Rosengård i tabelltoppen.

Robert Vilahamn efter matchen:

– Vi har ganska bra spel och skapar en del tryck. Surt att vi inte vinner, jag tycker att spelarna kämpar frenetiskt för att få in bollen, säger Vilahamn till Viaplay och kommenterar det tajta spelschemat:

– Det påverkar säkert både fysiskt och mentalt, men matchschemat är som det är, vi kan inte skylla på det. Vi spelar cupfinal för att vi vill det.