Strömavbrott när Hammarby vann

Publicerad 2022-02-26

Astrit Selmani.

Hammarby gästade Ytterhogdals IK i Svenska cupens andra gruppspelsomgång.

Då fick matchen avbrytas efter ett strömavbrott men återupptogs efter 20 minuter.

Men det stoppade inte Hammarby som vann med 6–1.

Hammarby vann premiärmatchen i Svenska cupen mot Falkenberg med 2–1 för en vecka sedan . När de gästade Ånge IP för att möta division 2-laget Ytterhogdals IK från Härjedalen så hade de siktet inställt på ännu en seger.

Det började precis som väntat. Det tog tretton minuter innan Joel Nilsson nickade in matchens första mål. Men bara några minuter senare fick matchen abrupt avbrytas efter att Ånge IP drabbats av ett strömavbrott. Matchen kunde återupptas 20 minuter senare. Då gjorde Hammarby både 2–0 och 3–0 genom Astrit Selmani och Richard Magyar.

– Det var tråkigt så klart eftersom att vi precis gjort mål. Men det var bara att gilla läget, säger målskytten Joel Nilsson om strömavbrottet i C More efter första halvleken.

Första målet i Svenska cupen

Ytterhogdal, som förlorade sin första gruppspelsmatch mot Häcken med 13–0, fick det inte lättare i den andra halvleken. Astrit Selmani satte sitt andra mål för kvällen på straff. Två minuter senare satte Santeri Surkka reduceringen vilket också betydde att Ytterhogdal gjorde sitt första mål i Svenska cupen. Mayckel Ladho fastställde slutresultatet på straff.

Sedan var lagen tillsynes nöjda med resultatet och matchen spelades av utan några större händelser.

Pressat Bajen inför avslutningen

Trots segern så är det är ett pressat läge för Hammarbys nye tränare, Marti Cufuentes. Det kommer att krävas en seger i den sista omgången av gruppspelet mot Häcken för avancemang.