Bukayo Saka avgjorde mot Liverpool efter tveksam straff

Arsenal vann tungviktsmötet med Liverpool.

Bukayo Saka avgjorde – på en kontroversiell straff.

Arsenal FC
Liverpool FC

Det fortsätter att gå tungt för Jürgen Klopp och hans Liverpool den här säsongen.

I söndagens stormöte med Arsenal kom nästa smäll.

Förlust (2–3) efter ett stort drama där Arsenal till slut avgjorde på en straff – och dubbla skador på nyckelspelarna Trent Alexander-Arnold och Luis Díaz, varav den sistnämnde lämnade arenan med kryckor.

– Båda är skadade och det ser inte bra ut, säger Klopp.

PLUS: Fagerlund: Klopp får inte slippa undan...

Stor ilska

Det var i den 75:e minuten som Gabriel Jesus gick omkull i offensivt straffområde i duell med Thiago.

Domaren Michael Oliver tvekade inte en sekund utan pekade direkt på straffpunkten. Ett beslut som fick Liverpool-spelarna att koka av ilska och det blev då rejält upprört bland spelarna där flera av dem – däribland Granit Xhaka och Jordan Henderson – råkade i luven på varandra.

Det var rejält irriterat före straffen som ledde till 3–2.

På reprisbilder syntes att Jesus fick en smäll mot foten.

– Men jag tycker att den är billig, men domaren såg kanske något annat när det skedde live. Vi hade en del saker emot oss i dag, men vi är inte blinda; vi ser ju också att vi kunde gjort vissa saker bättre, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Arsenal i serieledning

Gabriel Martinelli gjorde matchens första mål redan efter 58 sekunder – Arsenals snabbaste mål i en Premier League-match på hemmaplan sedan oktober 2011 (Robin van Persie, 29 sekunder mot Sunderland).

Darwin Nunez kvitterade till 1–1, innan Bukayo Saka gjorde 2–1 precis före paus.

Roberto Firmino kvitterade i den 53:e, men i den 75:e satte alltså Saka slutresultatet 3–2 från straffpunkten.

Segern gör att Arsenal tar tillbaka serieledningen från Manchester City.

– Det här var kanske vår bästa insats för säsongen. Jag är väldigt, väldigt glad, säger tränaren Mikel Arteta.

Köp rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop!