Hemlösa mannen efter Salahs insats: ”Hjälte”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

En hjälteinsats från Mohamed Salah, Harry Maguire i fortsatt blåsväder och hemligheten bakom Dominic Calvert-Lewins succé avslöjas.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Mohamed Salah har levererat även utanför planen den senaste veckan. Liverpool-spelaren ska ha räddat en hemlös man som blev trakasserad av ett gäng ”slashasar”, som Daily Mirror uttrycker det. Incidenten inträffade på en bensinmack i närheten av Anfield efter Liverpools 3–1-seger mot Arsenal.

Salah svängde in för att tanka sin bil just som mannen i fråga, David Craig, omringades. Egyptiern klev emellan och påpekade att ”ni borde passa er, en dag kan ni befinna er i samma situation”. Därefter gick han bort till bankmaten och tog ut 100 pund (ca 1100 kr) och gav till Craig som menar att Salah agerade som ”en hjälte”.

Foto: Phil Noble / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS BLÅSVÄDER

Tidigare okända klipp från Manchester Uniteds storförlust mot Tottenham har satt Harry Maguire i (ännu) sämre dager. Anledningen är att lagkaptenen verkar backa domare Anthony Taylors beslut i situationen med Erik Lamela och Anthony Martial. Den sistnämnde blev utvisad i den 28:e minuten efter en armbåge på Lamela. Spurs-spelaren var inte helt oskyldig enligt reprisbilderna men slapp undan bestraffning.

I klippet, som har blivit viralt, hörs Marcus Rashford ifrågasätta varför inte VAR kopplas in. ”Ska han inte få något för den armbågen?!”, upprepar anfallaren. Därefter hörs Maguire säga: ”Det var inget övertramp, de har kollat”, varpå Rashford påpekar att det var Lamela som först armbågade Martial.

Till Maguires försvar försökte han troligtvis bara lugna ned situationen. Metro menar dock att det ”inte ser snyggt ut att inte backa sina lagkamrater” och konstaterar att mittbackens ”usla start på säsongen fortsätter”.

DAGENS HEMLIGHET

Dominic Calvert-Lewin har redan gjort två hattricks för Everton den här säsongen och har gjort mål i samtliga fyra matcher. Dessutom har anfallaren bara rört bollen totalt 18 gånger i motståndarnas straffområde, vilket innebär ett målsnitt på var tredje touch.

Hemligheten? Maltesers, visar det sig. Enligt Daily Mail vräker Calvert-Lewin i sig en påse med chokladgodiset inför varje match. Tidningen medger att även ”självförtroende” och ”kvalitet” kan ha del i succén.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN
Fikayo Tomori.

DAGENS DEADLINE-DRAMA

Chelseas Fikayo Tomori var bara minuter ifrån att skriva på för West Ham under transferfönstrets sista dag. Det hela slutade med att mittbacken drog sig ur affären, till West Hams stora förtret. Anledningen ska främst ha varit att Tomori var orolig över att han inte skulle ges tillräckligt med speltid.

DAGENS TRÄNARSKIFTE

Sabri Lamouchi sparkas av Nottingham Forest efter en minst sagt prekär inledning på säsongen. Ersättaren blir Graham Potters föregångare Chris Hughton. Den sistnämnde lämnade Brighton 2019 och har sedan dess varit arbetslös.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.