Vände med tre straffar på 13 minuter

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

NORRKÖPING. Tre straffar emot på 13 (!) minuter.

Hasse Eklund var bedrövad.

– Den här säsongen har vi 1-11 i straffar. Om det nu ska jämna ihop sig så hoppas vi att vi får en jävla massa straffar de sista två omgångarna...sa Falkenbergs tränare efter 1–4 mot IFK Norrköping.

Falkenberg hade 1–0 och en boll i stolpen som kunde betytt 2–0 borta mot IFK Norrköping. Ett guldläge att passera Kalmar FF i botten och ta upp jakten på IFK Göteborg.

Då vidtog några av allsvenskans märkligaste 13 minuter i år.

I den 21:a minuten lyrade Sead Haksabanovic in en boll som Henrik Castegren gick upp för att nicka. Men han fick en liten knuff i ryggen och gick i backen varpå Adam Ladebäck blåste straff.

Christoffer Nyman gjorde inget misstag och kvitterade matchen. med en säker straff intill höger stolpe.

Nio minuter senare blåste Ladebäck straff igen för en fasthållning i straffområdet på Christoffer Nyman.

”En enorm frustration”

Hasse Eklund, Falkenbergstränaren, blev så irriterad att han var tvungen att gå in i spelargången för att avreagera sig.

– Man får hylla Peking där lite. De fick inte sina straffar som de borde ha haft och var ute och gnällde om det. Nu får de sina straffar med sig. Kanske är den melodin man får följa, säger Hasse Eklund efter matchen och fortsätter:

– Det är en stor frustration för oss. Det är så pass billiga straffar. Vi får aldrig sådana med oss. Det blir en enorm frustration då. Både jag och spelarna hade behövt lugna ner oss.

Nyman ställde sig återigen vid straffpunkten, den här gången slog han den i vänster hörn och 2–1.

Leder skytteligan

Och fyra minuter senare stod han där igen. Den här gången efter att Sead Haksabanovic fällts av Axel Norén till halvlekens tydligaste straff.

Bollen i mitten av målet och 3–1.

– Jag försökte bara vänta ut målvakten och det lyckades jag med alla tre gångerna, säger hattrickskytten.

Tre viktiga mål för Norrköping i jakten på en Europaplats och för Christoffer Nyman som med de tre kassarna är ensam skytteligaledare på 16 mål.

– Det är jättekul att slåss om skytteligan. Viktigast är att vi vinner de två sista matcherna, men om bollarna också trillar in så är det kul för mig personligen. 

”1–11 i straffar”

I andra halvlek klev skytteligaledaren av med ett ömmande knä. Ersättaren Abdulrazak Ishaq fastställde slutresultatet 4–1 med en nick på hörna.

Hemmasegern var ”Pekings” första sedan 22 juli och för laget upp till 43 poäng på femteplats, två poäng bakom trean Djurgården.

Falkenberg har två helt avgörande matcher för att hänga kvar. Hasse Eklund hoppas på lite straffdomslut med laget.

– Domarna gör sin bedömning, men vi i Falkenberg får aldrig med oss sådana straffar. Det är tungt. Den här säsongen har vi 1-11 i straffar. Om det nu ska jämna ihop sig så hoppas vi att vi får en jävla massa straffar de sista två omgångarna...

Efter straff nummer två fick FFF-tränaren Hasse Eklund (tillfälligt) nog...
Foto: Dplay
Efter straff nummer två fick FFF-tränaren Hasse Eklund (tillfälligt) nog...
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.