Lasse Lagerbäck.

Lars Lagerbäcks Norge var pressade efter förlust senast.

Då klev en ny superduo fram och fixade en 5–1-kross borta mot Nordirland.

– Det är fantastiskt härligt att kunna slå tillbaka på det här sättet, säger Lars Lagerbäck till TV2.

När Norge förlorade öppningsmatchen i Nations League hemma mot Österrike med 1–2 gjorde Erling Braut Haaland sitt första landslagsmål för Norge assisterad av inhoppande anfallskollegan Alexander Sörloth.

Mot Nordirland i kväll startade duon för första gången tillsammans. Ett mycket lyckat drag av Lars Lagerbäck skulle det visa sig.

Matchen exploderade från start och stod 1–1 redan efter sex minuter.

Efter sju minuter hade Alexander Sörloth nickat ner en boll till Erling Braut Haaland utanför straffområdet och underbarnet tvekade inte en millisekund utan dundrade in ett stenhård halvvolleyskott till 2–1 för Norge.

– Jag tänkte bara att få den under ribban och det gick bra, säger Haaland enligt VG.

Lagerbäck myste på bänken

Alexander Sörloth, som öst in mål för turkiska Trabzonspor, gjorde 3–1 i 19:e minuten på ett fint inlägg från Haitam Aleesami.

På bänken satt Lars Lagerbäck och njöt och småskrattade åt uppvisningen från sin anfallsduo.

Det skulle komma fler tillfällen.

”Fysiskt fenomen”

Två minuter in i andra halvlek satte höghastighetståget Haaland iväg i djupet, sprang ifrån sin bevakare och hittade snyggt till Sörloth som satte 4–1.

– Vilket fysiskt fenomen, Haaland, säger Hanna Marklund i Sportkanalen om den löpningen.

Ett avslutsfenomen är han också. 5–1 var återigen ett stenhårt, kliniskt vänsteravslut i bortre gaveln när klockan tickat upp på 58 minuter. Det målet blev också matchens sista även om Sörloth så när fullbordade ett hattrick under tilläggstiden efter passning av, just det, Haaland.

– Vi har en väldigt fin relation på planen, vi tänker likadant kring hur vi vill ha bollen. Han kollar inte ens en gång utan hittar mig i blindo. Det är väldigt härligt att spela med en sådan anfallspartner, säger Sörloth om Haaland.

I samma grupp vann dessutom Rumänien borta mot Österrike vilket öppnar upp för Norge att slåss om gruppsegern.