Kevin Walker går tillbaka till Örebro

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Kevin Walker, 31, lämnade Djurgården efter att ha riktat kritik mot klubben.

Nu är han klar för en återkomst i Örebro.

– Jag är otroligt glad att vara här och starta ett nytt kapitel i min karriär, säger han i ett uttalande.

Tidigare i vintras kom beskedet att Kevin Walker lämnar Djurgården efter sex säsonger i klubben. Mittfältaren var kritisk till hur dialogen sett ut med tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och sa bland annat att han ”aldrig mått sämre hos en arbetsgivare”.

”Känns rätt”

Nu har han hittat en ny klubb.

Det blir en återkomst i Örebro, som han tillhörde i början av sin elitkarriär.

– Axel (Kjäll, tränaren) och ÖSK har något spännande på gång och det var något jag kände att jag ville vara en del av när min sejour i Djurgården tog slut. Det känns rätt att flytta hem, jag har min familj i Örebro och helheten stämde överens med den sportsliga utmaningen. Jag känner ett otroligt driv att fortsätta utvecklas på ett personligt plan men också hjälpa klubben framåt. Det ska bli skitkul att sätta igång i början av januari, säger 31-åringen i ett uttalande.

”Riktigt bra”

Walker har skrivit på för tre år.

– Det känns riktigt bra. Han är en mittfältare med fin spelförståelse, hög arbetskapacitet och har en bra högerfot. Genom sitt sätt att vara samt med sin höga kravställning på sig själv och omgivningen är vi övertygade om att Kevin kommer passa bra in i truppen, säger Axel Kjäll, och fortsätter:

– Kevin kommer med hjälp av sin erfarenhet, karaktär och ledaregenskaper att stärka oss både på planen och i utvecklingen av våra unga spelare. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta utvecklingen inom klubben och vårt framtida lagbygge.

Örebro slutade sjua i allsvenskan 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.