Så startar Sverige mot Estland

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Träningslandskamp mot Estland.

Då byter Janne Andersson ut hela elvan jämfört med senast.

1–0 mot Georgien och 3–0 mot Kosovo. Det svenska landslaget har fått bästa tänkbara start på VM-kvalet och i morgon, onsdag, väntar en träningslandskamp mot Estland på Friends Arena, en match som avslutar nuvarande landslagssamling.

Då ändrar förbundskapten Janne Andersson helt i startelvan jämfört med Kosovo-matchen, vilket innebär ”riktig” landslagsdebut för Joakim Nilsson och Jesper Karlsson.

– De har hängt på det på ett bra sätt och har även varit med tidigare på januariturnéer. De har därmed fått lära sig vårt sätt att jobba och har kommit in på en hyfsad nivå. Sedan har det inte varit jättemånga träningar, men det som de har gjort har de gjort bra, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Jag är glad för att vi har en träningsmatch, att avsluta den här samlingen och att ge de här killarna chansen att få visa upp sig i vårt spelsätt. Även om vi ser spelarna i klubblaget så är det helt andra instruktioner, principer än vad vi har. De här matcherna är jätteviktiga för oss.

I går lämnade Victor Nilsson Lindelöf samlingen av privata skäl och mittbacken är – tillsammans med Andreas Granqvist – de enda två spelarna som inte är tillgängliga för morgondagens match.

Se startelvan i faktarutan nedan.

Jesper Karlsson får chansen från start i Sveriges träningslandskamp mot Estland.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jesper Karlsson får chansen från start i Sveriges träningslandskamp mot Estland.
Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.