IFK Göteborg

Okkels efter målet inför fansen: Fin fredagskväll

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

BORÅS. Jeppe Okkels njöt av en fin kväll på Borås Arena.

Hans mål gav Elfsborg tre poäng och fortsatt tätkänning.

– Det är klart att man kollar tabellen och det var en viktig vinst för att hänga kvar i toppstriden, säger Elfsborgsspelaren.

Tre förluster i rad: Mjällby, 0–4, Malmö, 0–1 och Östersund 1–3 har inneburit att Elfsborgs chanser i toppstriden minskat.

Men de finns fortfarande.

1–0 mot IFK Göteborg inför fullt hus på Borås Arena. Målskytten Jeppe Okkels njöt av flera anledningar och spelarna var länge kvar på planen för att tacka sina fans.

– Det är så viktigt mot Göteborg på hemmaplan med över 10 000 på läktarna. Det var en fin fredagskväll. Jag spelar gärna inför så här mycket folk varje gång, säger målskytten med ett leende efter matchen.

Samtidigt gav segern Elfsborg lite lugn inför landslagsuppehållet då laget fortsatt har känning till lagen framför: Djurgården, Malmö, AIK.

– Nu är vi tillbaka. Det var en viktig vinst för att hänga kvar i toppstriden, säger Okkels.

Okkels: ”Fint för mig”

Elfsborg förde matchen mot IFK Göteborg och målet kom efter en av många gulsvarta hörnor i första halvlek.

Johan Larsson slog hörnan som Göteborgs grekiske målvakt, Giannis Anestis, rakt boxade ut. Och där långt ute i i straffområdet fanns Jeppe Okkels, som backat ut från sin markering och ensam kunde ta sin tid för att trycka in segermålet.

– Jag ska ta hand om andrabollarna och försöka få dem i mål och det gick bra idag, säger Okkels.

Du fick stå väldigt ren?

– Det är inte varje gång du hinner ta en touch i boxen så du får fråga spelarna i Göteborg varför de inte kliver högre upp. Det var fint för mig och det var skönt att sätta dit den, säger han.

IFK-spelaren Alexander Jallow ville efter matchen inte lägga någon skuld på lagets målvakt, som möjligen kunde styrt bollen åt sidan.

– Vi gör mål som lag och vi släpper in mål som lag. Det är klart att det är tufft att släppa in mål på en fast situation i en sådan här match men vi får blicka framåt, säger Göteborgs Alexander Jallow.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Sana: ”Jag vill att fansen ska få säga vad de vill”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

IF Elfsborg