Publicerad:
Uppdaterad:

Slavia Prag tog skrällpoäng mot Barcelona

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrällförlust mot Levante i ligan i helgen.

Och i dag kom nästa smäll för Barcelona som förblev mållösa hemma mot gruppjumbon Slavia Prag i Champions League.

Det kändes som att Barcelona hade hoppat på segertåget för gott när man radade upp sju raka segrar under slutet av september och hela oktober.

Men november har börjat betydligt mycket mer höstmörkt. I helgen förlorade man oväntat med 1–3 borta mot Levante och någon positiv rekyl blev det inte heller hemma mot gruppjumbon Slavia Prag i kvällens Champions League.

För närmare än en ribbträff av Lionel Messi och ett offsidemål av Arturo Vidal kom inte Barcelona mot tjeckerna som också skapade en hel del lägen i matchinledningen.

Krysset öppnar upp gruppen där Barcelona toppar med åtta poäng men där både Dortmund och Inter har häng inför deras möte senare i kväll.

▪▪▪

I den andra tidiga matchen tog RB Leipzig, med Emil Forsberg från start, ett jättekliv mot slutspel när man bortaslog Zenit Sankt Petersburg med 0–2.

0–1 kom i första halvleks sista sekunder när Diego Demme dundrade in en murretur efter frispark.

I 63:e minuten låg sedan Emil Forsberg bakom det definitiva avgörandet. Med en perfekt djupledsboll friställde han Marcel Sabitzer som placerade in 2–0-målet som också blev slutresultatet. Segern gör att Leizpig nu kopplat ett jättegrepp om gruppsegern där också Lyon och Benfica spelar.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: