Toppmöte i damallsvenskan.

Då blev Rosengård överkört av Linköping och förlorade med 1–4.

– De spelar ut oss vissa stunder, säger Rosengårds Emma Berglund i Viaplay.

Det har varit allt annat än en bra start på säsongen för det regerande mästarlaget från Malmö.

1–1 hemma mot Piteå i premiären följdes nu upp med storförlusten borta mot Linköping – trots flera glädjebesked i startelvan. Olivia Schough var tillbaka efter att ha utgått skadad i premiären och Caroline Seger var med i startelvan för första gången sedan operationen efter EM i somras.

Frenetisk inledning

Linköping inledde i ett rasande tempo och testade Rosengårds försvar gång på gång. Utdelningen kom också tidigt.

Flera spelare i Linköping kombinerade sig fram och till slut skickade Cornelia Kapocs in 1–0 på en retur i elfte minuten.

2–0 kom efter cirka en halvtimmes spel. En hörna letade sig ut till mittfältsstjärnan Olga Ahtinen som dundrade in bollen i nät från straffområdeslinjen.

Tonåringarna klev fram

Trean kom minuten senare när två tonåringar samarbete. 18-åriga Lisa Björk slog ett perfekt inlägg till jämnåriga Cathinka Friis Tandberg som stötte in bollen i nättaket.

– Det är bland det värsta jag har sett i den här serien, säger Viaplays expert Pär Lagerström.

”Spelar ut oss”

I början av andra halvlek satte Yuka Momiki 4–0 på straff. Sofie Bredgaard tröstmålade för Rosengård.

– De gör det bra, ingenting att säga om det. De spelar ut oss vissa stunder och får resultat i mål. Det är klart att det blir tungt, säger Emma Berglund.

Linköping, som blev trea i fjol, vann med 4–1 och har nu inlett med två raka segrar. I premiären besegrade man Örebro med 3–1.

– Jag vill inte säga att de var dåliga, vi spelade väldigt bra. Vi gjorde som vi har gjort på träning. Det var väldigt kul att spela, säger Cathinka Friis Tandberg i Viaplay.